CinemaKlub

Halle Berry három bordáját is eltörte a John Wick 3. részének forgatásán – Íme 10 érdekesség a filmről

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 7:05

Szombaton 22 órakor a Film+-on, vasárnap 23 órakor a Coolon lesz látható a John Wick harmadik része. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet, amit eddig garantáltan nem tudtál a Keanu Reeves főszereplésével készült filmről.

1. A címben szereplő parabellum kifejezés a latin „Si vis pacem, para bellum” mondatból származik, melynek jelentése:

Ha békét akarsz, készülj a háborúra.

A parabellum ezen kívül a 9 mm-es pisztolyok töltényének alternatív elnevezése. A szó maga háromszor tűnik fel a filmben: az egyik balerina hátára van tetoválva, a hotel előtt egy busz ajtaján olvasható, valamint Winston (Ian McShane) később hangosan is kimondja.

2. Jennifer Beals, Eva Longoria, Salma Hayek, Penélope Cruz, Marion Cotillard, Uma Thurman és Marisa Tomei neve is felmerült Sofia szerepe kapcsán, végül azonban Halle Berry alakította a bérgyilkosnőt, John Wick közeli barátját.

3. Halle Berry három bordáját is eltörte a film forgatása közben.

Fogalmam sincs, hogyan történt. Egy darabig még törött bordákkal is folytattam a munkát, de hamar rájöttem, hogy nem fogom bírni

– mesélte a színésznő, aki ezután arra kérte a film készítőit, hogy szüneteltessék a felvételt, amíg fel nem épül.

Sofia (Halle Berry) és két kutyája

4. Halle Berry a forgatás előtt részt vett egy hat hónapos kutyakiképző tanfolyamon, ahol trénerré képeztette magát. Karakterének ugyanis két belga juhászkutyája van a történet szerint.  Azokban a filmekben, amikben állatokkal dolgoznak, a kamera mellett egy kutyatréner szokott segédkezni, ám ezt a feladatot ezúttal Berry végezte, nagyobb szabadságot adva ezzel a film készítőinek. Plusz érdekesség, hogy a filmben feltűnő két kutyát összesen öt jószág alakította.

Ez a fajta hihetetlenül okos és hűséges, de legalább ugyanennyire játékos is. Nagyon szeretem az állatokat. Nekem is van két kutyám, szóval a legjobb rész az volt a felkészülés során, amikor a kutyusokkal játszhattam.

5. Ez volt az első alkalom, hogy Keanu Reeves a Szaharában járt. „Hihetetlenül varázslatos és elképesztő hely” – emlékezett vissza a színész.

Kétségtelen, hogy kihívás volt számomra felsétálni a homokdűnéken a sötét John Wick jelmezben, de ez egy csodás jelenet a képernyőn keresztül nézve is.

Keanu Reeves és Halle Berry a Szaharában a John Wick 3. felvonás forgatásán

6. Amikor Keanu Reeves-t arról kérdezték, hogy kaszkadőrrel vagy anélkül forgatták, amikor John Wicket elüti az autó, a színész csak ennyit mondott:

Akár én is játszhattam volna, de tudjátok, kórház… Talán egyszer megcsináltam volna, de az lett volna számomra az utolsó.

7. Bár Charon, a New York-i Continental Hotel portása eddig az összes John Wick filmben feltűnt, ez volt az első olyan rész, ahol a neve is elhangzott.

8. A Rotten Tomatoes szerint John Wick a harmadik részben 94 embert öl meg. Az áldozatok száma az első filmben jóval kevesebb, összesen 77 volt, míg a második felvonásban 116.

9. Keanu Reeves már négy hónappal a forgatás előtt elkezdte a felkészülést. „Annyira sok akciójelenet van, nemcsak többféle harcművészetet vagy a fegyverhasználatot kellett elsajátítanom, de motoroznom és lovagolnom is kellett, nem is beszélve a kutyákkal való közös munkáról” – mesélte a színész.

A sok időt igénylő felkészülés ellenére őszintén imádtam az egészet. Szeretem ezt a karaktert, és szeretem a John Wick univerzumot, amit létrehoztunk.

10. Míg az Amerikai Egyesült Államokban 2019. május 17-én mutatták be a filmet, a magyar közönség már egy nappal hamarabb, május 16-án megnézhette szinkronizálva.

Forrás: IMDb

#CinemaKlub#john wick#parabellum#film#érdekesség#film+#Cool#keanu reeves#halle berry

Címlapról ajánljuk