CinemaKlub

TOP3: íme az elmúlt évtized legjobb melegfilmjei!

rtl.hurtl.hu

2020. június 14. 23:00

Vasárnap délután érkezik a Coming out, de addig is összegyűjtöttük nektek a kedvenc LMBTQ-alkotásainkat…

Egy egyedülálló férfi (2009)
Még épphogy beleesik az elmúlt 10 évbe, és milyen szerencse! A Colin Firth főszereplésével készült alkotás a hatvanas évekbe repít vissza minket. A színész egy középkorú főiskolai tanárt (George) alakít, aki hónapokkal ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette a párját. Mivel szerelme szülei sosem támogatták a kapcsolatukat, meg sem engedik George-nak, hogy részt vegyen a temetésen. A férfi egy napját követhetjük végig, miközben feleleveníti a múltat és öngyilkosságot tervezget. Az alakításért Colin megkapta élete első Oscar-jelölését! A filmben felbukkan még Julianne Moore (aki egyébként több alkalommal is elvállalt már leszbikus szerepeket), az akkor még újoncnak számító Nicholas Hoult és a spanyol szupermodell, Jon Kortajarena.

Szólíts a neveden (2017)
A hatvanas évek után ugorjunk át a nyolcvanas évekbe! Elio es Oliver szerelmének története szinte már klasszikusnak számít a filmrajongók körében. Armie Hammer és Timothée Chalamet (akinek jelentősen beindította a film a karrierjét – Colinhoz hasonlóan ennek köszönheti első Oscar-jelölését) párosa jelentősen beírta magát a mozitörténelembe: ilyen őszinte és mélyreható coming-of-age film ritkán születik. Sayombhu Mukdeeprom képei és Sufjan Stevens zenéi pedig olyan hangulatot varázsolnak a vászonra, hogy azt érezzük: bárcsak mi is szerelmesek lehetnénk a nyolcvanas évekbeli olaszországi városkában. „Az igazi szerelem nem tűnik el soha!” - nyilatkozta André Aciman, a könyv írója a Fókusz egyik korábbi riportjában.

Kszi, Simon (2018)
Ez a film már napjainkban játszódik, ráadásul maga az internet is komoly szerepet tölt be a történetben: egy meleg középiskolás srác ímélezni kezd egy fiúval, ám fogalma sincs róla, kit rejthet a titokzatos felhasználónév. Az egész filmben megy a találgatás, egészen az utolsó percekig, a néző pedig Simonnal együtt tippelgethet. Bűbájos és szerethető mozi. Bár az alkotás az előző két filmmel ellentétben nem igazán gyűjtött be szakmai sikereket, igazi közönségkedvenc lett! Josh Duhamel és Jennifer Garner mellett feltűnik egy fiatal tehetség, Nick Robinson is, akinek a filmben nyújtott alakítása új kapukat nyithat meg Hollywoodban.

Termeszetesen a Coming Out is hatalmas kedvencünk, ami nem ódzkodik humorral beszélni a homoszexualitásról. Ráadásul a szereplőgárda sem piskóta, akik garantálják a sikert: Csányi Sándor, Karalyos Gábor, Tompos Kátya, Mucsi Zoltán és Für Anikó!

Tartsatok velünk vasárnap délután 16:40-kor az RTLII-n:
 

 

#CinemaKlub#top3#lmbtq#colin firth#julianne moore#nicholas hoult#szólíts a neveden#armie hammer#timothée chalamet#simon#jennifer garner

Címlapról ajánljuk