CinemaKlub

5+1 érdekesség az elmúlt évek legszebb meséjéről, a Cocóról!

rtl.hurtl.hu

2019. december 24. 6:00

1. Az eredeti tervek szerint Miguel nem énekelt, csak gitározott volna a filmben. Amikor azonban a rendező Lee Unkrich rájött, hogy a Miguelt szinkronizáló Anthony Gonzalez milyen tehetséges énekes, úgy döntöttek, hogy kihasználják Anthony adottságait.

2. Bár a Coco több olyan elemet is tartalmaz, amit a híresen szigorú kínai cenzorok rendszeresen betiltanak, vagy kivágatnak az ott megjelenő filmekből, állítólag annyira meghatotta a cenzorok bizottságát a Coco, hogy cenzúra nélkül jelenhetett meg Kínában is.

3. A Pixar leghosszabb ideig készült meséje. 2011-től 2017-ig dolgoztak rajta az alkotók.

4. A hosszas készítés egy váratlan problémát is felvetett: Miguelt eredetileg nem Anthony Gonzalez szinkronizálta volna, a készítés elhúzódó évei alatt azonban mutálni kezdett az eredeti szinkronszínész, így le kellett őt cserélni.

5. A filmben szereplő Szent Cecília temető a zenészek katolikus védőszentje, Szent Cecília után lett elnevezve. Nem meglepő, hiszen igencsak nagy szerephez jut a zene a történetben.

+1. A szemfülesek több apró easter egget (rejtett utalást) is kiszúrhatnak a filmben. Egy jelenetben például pár képkocka erejéig látható egy Hihetetlen család 2 poszter, míg egy másikban a Toy Story szereplői, Buzz és Woody játékfigurái láthatóak.

Most, hogy felkészültetek ebből a varázslatos meséből, már csak maga a mozizás van hátra, úgyhogy nassolnivalót bekészíteni, találkozunk december 24-én 19 órakor az RTL Klub-on!

#CinemaKlub#coco#disney#pixar#mese#érdekességek

Címlapról ajánljuk