CinemaKlub

Elképesztő kulisszatitkok a Harry Potter szereplőiről

rtl.hurtl.hu

2018. november 20. 17:44

A múlthéten robbant a mozikba a Legendás Állatok második része, mi pedig most összegyűjtöttük a legelképesztőbb érdekességeket a mágusvilág két legnagyobb varázslójáról. Olvasásra fel!

Dumbledore és Grindelwald különös kapcsolatát mindig is rejtélyek ötvözték, ám a Harry Potter spin-offoknak köszönhetően egyre több részletet tudunk meg a híres, 1945-ös párbajt megelőző időszakról. Sajnos a végső csatáig még sok víz megfordul a Roxfort tavában, de reméljük, addig is minél több titkot megtudunk a varázslók életéből.

A következő részre még várnunk kell egy ideig, de hogy addig se maradjatok meglepetések nélkül, készültünk nektek néhány kulisszatitokkal. Ezt bizonyára még a legnagyobb rajongók sem tudták!

1. JUDE LAW, MINT ALBUS DUMBLEDORE

Nem volt százszázalékig egyértelmű, hogy ki bújik majd a fiatal professzor bőrébe, ráadásul olyan nevek is felkerültek a listára, mint Christian Bale vagy Benedict Cumberbatch. Sőt, az első két Harry Potter filmben a Roxfort igazgatóját megformáló Richard Harris fia, Jared Harris neve is felmerült.

Végül azonban mégis Jude Law került ki győztesként, akinek J.K.Rowling extratitkos részleteket is elárult a professzor karakteréről. A színésznek viszont – kollégáival ellentétben - nem kellett „varázspálca órákat” vennie, hiszen a pálcája egy az egyben CGI technikával került a vászonra.

2. JOHNNY DEPP, MINT GRINDELWALD

A világhírű színész anélkül vállalta el a fekete varázsló szerepét, hogy még a forgatókönyvet sem olvasta el! Állítása szerint akkora HP-rajongó, hogy mindenféleképpen részese szeretett volna lenni a mágikus univerzumnak. Az írónő egyébként személyesen kérte fel Deppet a szerepre, és teljes szabadságot adott neki a karakter megformálásához.

Sőt, Grindelwald ijesztő szeme is a színész fejéből pattant ki:

„Többször elképzeltem a karaktert, és úgy éreztem, mintha két személy lenne. Mint két iker egyetlen testben. Az egyikük egy albinó, ezért volt szükség arra a szemre.”

Kedvenc magyar hírességeink sem halasztották el a premiert, és el is mesélték élményeiket:

#CinemaKlub#Dumbledore#kulisszatitok#behind the scenes#jude law#johnny depp

Címlapról ajánljuk