CinemaKlub

A világ egyik legnagyobb filmfesztiválján mutatkozik be az X – A rendszerből törölve

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 24. 15:02

A Liza, a rókatündér rendezőjének legújabb filmje jó úton halad a nemzetközi siker felé, ráadásul már arra sem kell sokat várni, hogy az itthoni mozikban is lássuk az alkotást.

„Októberben két nemzetközi fesztiválra is meghívást kapott a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje, a Nemzeti Filmalap támogatásával készült X – A rendszerből törölve. Ujj Mészáros Károly különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag, szövevényes thrillerének világpremierje az október 12. és 21. között zajló A-kategóriás Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol versenybe válogatták a filmet. A 2018. október 10. és 21-e között tartó 54. Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon a World Cinema szekcióban mutatkozik be az amerikai közönség előtt az X – A rendszerből törölve. A film november 1-jén Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, Molnár Áron és Kulka János főszereplésével kerül a hazai mozikba.” – derül ki a filmet forgalmazó Intercom közleményéből.

A film története szerint a Balsai Móni által alakított tehetséges, azonban rég kiégett rendőr új társat kap maga mellé, Péter személyében (Schmied Zoltán). A két rendőr közösen kezdi el felderíteni a Budapesten egyre sűrűbben előforduló, rejtélyes hátterű öngyilkosságokat.
 

Forrás: Intercom
#CinemaKlub#x-a rendszerből törölve#ujj mészáros károly#balsai móni#liza a rókatündér#schmied zoltán

Címlapról ajánljuk