CinemaKlub

10+1 érdekesség a Pocahontasról

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 15. 10:00

Tudtátok, hogy Pocahontas nagyon is létező személy volt? És, hogy ez volt a Disney egyik legnehezebben elkészíthető meséje? Pocahontas, ma délután 16:15-től az RTL Klub műsorán!

1. Az animációs munkák 5 éven át zajlottak az összetett színvilág, a formák, és komplex arckifejezések tető alá hozása miatt.

2. A filmet 1995. június 23-án mutatták be, a valódi Pocahontas születésének 400. évfordulóján.

3. A filmhez először az „Ezer színnel kápráztat a szél (Colours of the Wind)” című dalt írták meg. A további dalokat és a mese hangulatát ehhez a számhoz igazították.
 

4. Mindössze két amerikai Disney-hercegnő van, Pocahontas és Tiana, az A hercegnő és a békából.

5. The Disney executives had all the secondary animal characters, such as Meeko and Flit, lose all of their dialogue in order to make the film a bit more serious.

6. Eredetileg az állatok is beszéltek volna a filmben, soraikat azonban végül kivágták, hogy a film komolyabb hangvételű legyen.

7. A forgatókönyv első verziójában Fűzanyó még nem szerepelt, helyette egy férfi karakter, „Old Man River”, vagyis a folyó örege szerepelt volna. A szinkronszerepet a legendás Gregory Pecknek ajánlották fel, Ő azonban azt tanácsolta, hogy a karakter legyen inkább nő, mivel Pocahontasnak inkább egy anyafigurára lenne szüksége.
 


8. Irene Bedard és Mel Gibson (Pocahontas és John Smith) nem csupán a karaktereik hangját adták. A szereplők testalkatát is róluk mintázták.

9. Pocahontasnak eredetileg egy harmadik állatsegítője is lett volna, egy Vöröstoll nevű pulyka. Vöröstoll hangját John Candy adta volna, a komikus hirtelen bekövetkező halála után azonban inkább teljesen kihagyták a karaktert a filmből.

10. Mindössze két Disney-hercegnőnek van látható tetoválása: Pocahontasnak és Kidának, az Atlantisz: az elveszett birodalomból.

+1. Amikor John Smith megsérül, Pocahontas fűzfakérget adni neki fájdalomcsillapító gyanánt. A fűzfakéreg szalicilsavat tartalmaz, ami az aszpirin egyik alapvető hatóanyaga.
 


Ne feledjétek, Pocahontas, ma délután 16:15-től az RTL Klub műsorán!

#CinemaKlub#érdekességek#érdekesség#disney#mese#animáció#rajzfilm

Címlapról ajánljuk