CinemaKlub

Visszavonul Hollywood egyik igazi legendája

rtl.hurtl.hu

2018. augusztus 6. 13:43

A sztár olyan kultfilmekben játszott, mint Az elnök emberei és A nagy Gatsby, de felvette a harcot Amerika Kapitánnyal, és az ikonikus Sundance kölyök bőrébe is ő bújt bele.

Végleg visszavonul a filmezéstől Robert Redford. A színész közel nyolcvan filmben szerepelt első 1960-as szerepe óta, utolsó mozija az idén érkező The Old Man and the Gun lesz, melyben egy olyan bűnözőt alakít, akit 17-szer kaptak el bankrablás közben, 17-szer vetettek börtönbe, azonban minden egyes alkalommal meg is szökött onnan. A forgatókönyv igaz történeten alapszik, Redford mellett pedig Casey Affleck és Danny Glover is feltűnnek majd a filmben.

 „Soha ne mond, hogy soha, de elég valószínű, hogy ez lesz az utolsó dolog, amit színészként csinálni fogok. 21 éves korom óta vagyok a szakmában, szóval ideje nyugdíjba mennem. Azt gondolom ennyi elég lesz, és ha már befejezem, akkor miért ne valami olyan jó hangulatú és optimista dologgal fejezzem be, mint ez a film…” – nyilatkozta a színész.

Bár számos filmben nyújtott kiemelkedő alakítást, színészi teljesítményéért sosem nyert rangosabb díjat. Rendezőként viszont, bár mindössze tíz filmet tudhat maga mögött, egy Oscart (Átlagemberek-1980) és számos egyéb díjat is magáénak tudhat.

Reméljük, még sokáig élvezheti a jól megérdemelt nyugdíjas éveket!

Forrás: Entertainment Weekly
#CinemaKlub#robert redford#nyugdíj#visszavonulás

Címlapról ajánljuk