CinemaKlub

Filmek, amik nem kapták meg a várva várt folytatásaikat

rtl.hurtl.hu

2018. július 14. 10:00

Tudtátok, hogy eredetileg az RTL Klub vasárnap délutáni filmje, a Negyedik is kapott volna folytatást?

Az arany iránytű

Philip Pullman Az Úr sötét anyagai címre hallgató trilógiája tele van emlékezetes szereplőkkel, izgalmas világgal és rettentően mély témákkal, egyszóval mindennel, amire egy jó filmsorozatnak igénye lehet. Az első könyvet alapul vevő Az arany iránytű készítésekor azonban kukázták az érzelmi és filozófiai mélységeket a forgatókönyvből, ezzel egy egyszerű, az alapanyagot épphogy csak megközelítő filmet létrehozva. Bár a végeredmény még így is egész szórakoztatóra sikerült – mégis csak gigantikus beszélő jegesmedvék verekednek benne! -, ahhoz ez kevés volt, hogy a folytatások is elkészüljenek. Talán majd a készülő sorozatverzió!

A beavatott-sorozat

A Shailene Woodley főszereplésével készült széria két igencsak közepes minőségű filmet élt meg, majd amikor a stúdió úgy döntött, hogy a harmadik és egyben befejező részt inkább egy tévés minisorozat formájában készítené el, Woodley felállt az asztaltól, és beverte az utolsó koporsószeget ennek az amúgy sem túl élettel teli sorozatnak a koporsójába.

John Carter

Edgar Rice Burroughs, Tarzan megalkotója nem csupán a dzsungelben szocializálódott majomember történetei miatt lett ismert, hanem a Marson hősködő John Carter kalandjai miatt is. A Disney gigantikus, 250 millió dolláros összegből forgatta le a John Carter filmet, ami aztán épphogy összekapargatta a gyártási költségeit, plusz egy bambira valót. Világszerte 282 milliót szedett össze a film, ezzel a Disney egyik legnagyobb pénzügyi buktájává válva.

Pokolfajzat

Guillermo del Toro Pokolfajzat filmjei nem voltak rosszak, ezt az egyet szögezzük le. Kicsit talán egyszerűek voltak, de remekül emelték át a Hellboy-képregények világát, és a szereplőválogatás is pofásra sikeredett. De akkor miért nem készült el soha a várva várt harmadik rész? Egy ideig a címszereplőt alakító Ron Perlman vonakodott, arra hivatkozva, hogy nem bírja már azt a több órányi sminkelést, ami a karakterrel jár, aztán del Torónak akadt más dolga. A végleges ok szerint a stúdió nem akart annyi pénzt adni a film elkészültére, mint amennyit del Toro szeretett volna, így a Hellboy befejező része helyett, egy remaket kapunk, valamikor 2019-ben.

Szahara

Azokban az időkben, amikor Matthew McConaughey még nem a drámai szerepeiről, hanem a félmeztelen izmozásairól és a romkomokról volt ismert, kiválasztották őt, hogy játssza el Dirk Pitt karakterét, akinek a főszereplésével összesen 19 kalandregényt írt Clive Cussler, író. A Szahara lehetett volna minden idők legnagyobb kalandfilm sorozatának első része, csak hát… nem lett. A film hatalmas bukta lett a mozipénztáraknál, ráadásul Cussler is pereskedni kezdett a Szaharát forgalmazó Crusader Entertainment-tel, mivel állítása szerint nem kapott olyan jogokat a forgatókönyv felülbírálását illetően, mint azt ígérték neki. Mi megint csak azt mondjuk, hogy nagy kár, a jó kalandfilmek ugyanis igazi hiánycikknek számítanak manapság.

Negyedik

A hat könyvet megélt Lorieni Krónikák sorozat remek young-adult scifi moziknak adhatott volna alapot, a franchise indító darabja azonban sajnos sosem kapta meg a várva várt folytatását. Az első rész viszont önmagában is megállja a helyét, szóval, ha egy jó kis akció-scifi kalandra vágytok, ne hagyjátok ki a Negyediket, vasárnap délután 15:35-kor az RTL Klub műsorán!
 

#CinemaKlub#hellboy#az arany iránytű#szahara#a beavatott

Címlapról ajánljuk