CinemaKlub

10+1 érdekesség minden idők egyik legjobb meséjéről, a Toy Story-ról!

rtl.hurtl.hu

2018. június 23. 12:00

Ne feledjétek, ma a Toy Story első részét, az elkövetkezendő hetekben pedig a második és harmadik epizódot is megnézhetitek az RTL Klub műsorán! Ennek örömére összeszedtünk néhány érdekességet az első filmről.

1. A Toy Story volt az első egészestés számítógép-animált (CGI) mese a történelemben.

2. Tom Hanks-et azért vonzotta Woody szinkronizálásának a lehetősége, mert gyerekkorában ő is sokat képzelődött arról, hogy vajon a játékai életben vannak-e, amikor épp senki sincs otthon.

3. 2013-ban két tinédzser, Jonason Pauley és Jesse Perrotta leforgatták újra, képről képre a Toy Story-t, igazi játékokkal. Az alkotásuk igazi internetszenzáció lett, és jelenleg több, mint 18 millió megtekintésnél jár.

4. Rex, a dínó karakterét állítólag a Bosszúállók rendezője, Joss Whedon találta ki.

5. Ez volt az első animációs film az Oscar-történelemben, amit a legjobb forgatókönyv díjára jelöltek.

6. Az 1995-ös év legmagasabb bevételét hozó filmje a Toy Story volt.

7. A filmben szereplő összes autó rendszámán 1995. novemberi dátum szerepel, ugyanis ekkor mutatták be a mozikban a Toy Story-t.

8. Buzz Lightyear ruházata három színből áll: a fehér alap az Apolló-küldetések asztronautáinak egyenruháját hivatott megidézni, a zöld John Lasseter, a Toy Story rendezőjének kedvenc színe, a lila pedig Lasseter feleségének a kedvence.

9. Woody eredetileg egy sokkal rémisztőbb kinézetű hasbeszélő báb lett volna, ráadásul ő játszotta volna a főgonosz szerepét a filmben.

10. Buzz szinkronizálására először Billy Crystal komikust kérték fel, aki azonban visszautasította a lehetőséget. A film megjelenése után azt mondta, hogy karrierje legnagyobb hibája volt lepasszolni a szerepet. Pár évvel később aztán, John Lasseter – a Toy Story rendezője, illetve a Pixar vezetője – felhívta Crystalt az otthonában, hogy felajánlja neki Mike Wazowsky szinkronizálását a Szörny Rt.-ben. A telefont a színész felesége vette fel, majd átadta férjének azzal a megjegyzéssel, hogy Lasseter keresi őt. Billy Crystal a füléhez emelte a telefont, és mielőtt Lasseter megszólalhatott volna, annyit mondott: „Igen”.

+1. Buzz Lightyear eredetileg Lunar Larry névre hallgatott volna. A Buzz nevet végül a holdraszállás ikonikus űrhajósa, Edwin „Buzz” Aldrin után kapta.

Forrás: Imdb
#CinemaKlub#toy story#pixar#érdekességek#top10#mese#animáció#woody#tom hanks#Tim Allen

Címlapról ajánljuk