CinemaKlub

Parkólópályára került több tervezett Star Wars-film is

rtl.hurtl.hu

2018. június 21. 14:29

A Solo csalódást keltő eredményeit követően a Disney úgy döntött, egy ideig szünetelteti a Star Wars spin-offok készítését.

Bár a Star Wars IX. része továbbra is gőzerővel készül, és egyelőre az utána betervezett Ryan Johnson trilógia is sínen van még, a Disney visszavesz a Star Wars-mozik gyártásából. Felfüggesztették ugyanis az Obi-Wan Kenobi, és a Boba Fett filmek munkálatait, bár jól lehet, kifejezetten nagy erőfeszítések még egyik alkotás háztáján sem történtek.

Ami azt illeti, az említett két mozi sosem kapott hivatalos bejelentést, az ezekről szóló fel-felbukkanó hírek általában egyszerűen valamilyen a Disneyhez közeli forrásból érkeztek csak, akárcsak a mostani, szüneteltetésükről szóló hírek.

A döntés egyébként nem meglepő, a Solo ugyanis kifejezetten rosszul teljesít a pénztáraknál – Star Wars-filmhez képest -, ráadásul a kritikusok sincsenek érte oda kifejezetten. A nagyjából 250 millió dollárból készült alkotás eddig 348 millió dollárt hozott világszinten, ami elég csekély az elődjeihez képest. Összehasonlításképp: a korábbi Star Wars-történet, a Zsivány egyes több, mint 81 millió dollárral hozott többet a Disneynek, a forgalmazás ugyanennyi ideje alatt.

A következő Star Wars-mozi a jövő decemberben érkező IX. epizód lesz, J.J. Abrams rendezésében.

#CinemaKlub#solo#star wars#disney#bukás#boba fett#spin-off

Címlapról ajánljuk