CinemaKlub

Jön a Boba Fett-film és nem hiszitek el, hogy ki rendezi!

rtl.hurtl.hu

2018. május 25. 13:43

A Disney mindent kifacsar a Star Wars univerzumból, amit csak tud. Az eddigi két spin-off után – Zsivány Egyes, Han Solo –, még egy sztori kapott zöld utat. A rajongók nagy kedvence nemsokára nagyobb szerephez juthat.

Kezdődhet a vadászat!

A CinemaKlub csapatán belül megegyeztünk abban, hogy kezdünk eléggé telítődni a Star Wars-filmektől. A Disney ugyanis gondoskodik róla, hogy minden évben róluk beszéljen a filmes világ. A kétévente frissülő harmadik trilógia mellett ugyanis spin-offokat is kapunk… nehogy megpihenhessünk egy kicsikét.

Sokféle ikonikus karakterről hallottuk már, hogy önálló filmet is kaphat – legutóbb Lando volt soron –, ami viszont biztos, hogy valamikor kapunk egy Obi-Wan Kenobi sztorit, és ami még ennél is biztosabb – és közelibb – az bizony egy Boba Fett-film.

Amennyire indokolatlan maga az ötlet, annyira jó viszont, hogy egy olyan embert tesznek a projekt élére, akinek többek között a tavalyi év egyik legjobb képregényfilmjét, a Logant is köszönhetjük. James Mangold nemcsak megrendezte Farkas legdrámaibb történetét, de a forgatókönyv megírásában is részt vett – amivel Oscar-jelölést is szereztek.

Nos, ez a James Mangold felel majd a Boba Fett-filmért, sőt itt is részt vehet majd a történet alapjainak felvázolásában. Azzal a Simon Kinberggel, aki már a Logan során is mellette állt.

Noha Boba Fett sosem volt kiemelt karakter egyik Star Wars-filmben sem, a rajongók körében mégis ikonikus magasságokba emelkedett. Először a 1980-as Birodalom visszavágban láthatták, majd a 83-as folytatásban is feltűnt. Ezekben azonban nem volt nagyobb szerepe, ő volt az a baromi menőnek tűnő mellékszereplő, aki elvitte Han Solót Jabbához.

George Lucas előzmény trilógiájában már kapott egy háttérsztorit A klónok támadásában, de még így sem került annyira a reflektorfénybe.

Ugyan kíváncsiak vagyunk, hogy Mangoldék mit hoznak ki ebből a buliból, de be kell vallanunk, kezd kiveszni belőlünk az igazi SW-láz.

#CinemaKlub#star wars#boba fett#spin-off#james mangold#disney

Címlapról ajánljuk