CinemaKlub

Tudtad, hogy ezeket a filmeket mind hazánkban forgatták?

rtl.hurtl.hu

2018. január 19. 14:30

Kis hazánk évről évre egyre kedveltebb célpontja a hollywoodi filmgyártóknak, ezért úgy döntöttünk, ideje összeszedni mely filmeket is forgatták Magyarországon az elmúlt egy-két évtized terméséből. Nektek melyik a kedvencetek?

A Kém (Spy)

Ez a vígjáték jó néhány világsztárt hozott Magyarországra, köztük Jude Lawt, Jason Stathamet, és Melissa McCarthyt, aki a film egyik jelenetében a gyönyörű Szent István Bazilikával a háttérben akciózott, igaz kissé ügyefogyottan. Sőt, a film zárójelenetében Jason Statham még a Balatonnak is nekivágott, hogy kihajózhasson a tengerre. Neki sajnos senki sem szólt, hogy a magyar tenger kifejezés nem szó szerint értendő.

Pokolfajzat 2 (Hellboy II –The Golden Army)

Az etyeki Korda Filmstúdió számos hollywoodi film helyszínéül szolgált, köztük például Guillermo Del Toro Pokolfajzat mozijának a folytatását is itt vették fel. A filmben még magyar színészek is feltűntek, szegény Kamarás Iván karakterével például nem túl jóindulatú fogtündérek végeztek a nyitójelenetben.

Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard)

Talán az egyik legnagyobb cím a listán, az ikonikus akciófilm sorozat a Die Hard (sajnos nem túl jól sikerült) ötödik részét is itthon forgatták. Kamarás Iván ráadásul ebben is feltűnt egy kis mellékszerep erejéig, Ganxsta Zolee és Fenyő Iván társaságában.

Evita

Az Evita Duarte életét feldolgozó musical a világ egyik legnagyobb pop-díváját, Madonnát hozta az országunkba, ráadásul a jelenleg is nálunk forgató Antonio Banderas társaságában.

Herkules (Hercules: The Thracian Wars)

A görög mítoszok félistenét Dwayne Johnson keltette életre ebben a képregény feldolgozásban, itt töltött ideje alatt pedig leginkább egy budai edzőteremben lehetett őt elcsípni. Érthető, végül is Herkules hiteles alakításához nem semmi izomzatra volt szüksége. Ja, és azt említettük már, hogy Palvin Barbi is szerepet kapott a filmben?

Underworld

A horror-akció filmsorozat első – és legjobban sikerült – részének jelentős részét nálunk forgatták le, ráadásul Görög Zita még egy viszonylag nagyobb mellékszerepet is szerzett magának benne. Talán az is hozzátett a folytatások csökkenő színvonalához, hogy azokat már nem nálunk forgatták le?

Inferno

Dan Brown nagysikerű könyvsorozatának több részét is megfilmesítették már, a legutóbbi Inferno címre kereszteltet pedig olyan nevekkel forgatták le nálunk, mint Tom Hanks és Felicity Jones. Hanks ráadásul teljesen oda volt Budapestért, hát még a retro autókért, amiket itt talált.

 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on

Vörös Veréb (Red Sparrow)

Jennifer Lawrence legújabb filmje idén debütál majd, így a színésznő forgatási élményei még viszonylag frissek. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy Budapestet amúgy sem felejtené el egykönnyen, pár hónappal ezelőtt ugyanis meglepően őszintén mesélt egy budapesti rajongójával való összetűzéséről.

Szárnyas Fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)

Büszkeség tölti el a szívünket, amikor belegondolunk, hogy 2017 egyik legzseniálisabb filmjét is nálunk forgatták! Ráadásul nemcsak a film, de maga a forgatás is sokaknak okozott kellemes pillanatokat, Harrison Fordot például számos rajongója tudta rávenni egy közös képre és egy autogramra.

Mentőexpedíció (The Martian)

Úgy tűnik az itthon forgatott sci-fik szerencsésnek bizonyulnak az amerikai kritikusok előtt is, Matt Damon filmje ugyanis nem kevesebb, mint 7 Oscar-jelölést zsebelt be. Díjakra váltani ugyan nem sikerült ezeket, de mi azért így is nagyon szerettük a Mentőexpedíciót.

Forrás: Tumblr
#CinemaKlub#evita#blade runner 2049#red sparrow#hellboy#Hercules#dan brown#madonna#antonio banderas#ryan gosling#dennis villeneuve#harrison ford#jennifer lawrence#melissa mccarthy#jason statham#jude law#ron perlman#kamarás iván#palvin barbara

Címlapról ajánljuk