CinemaKlub

Egész Hollywood elpártol Woody Allentől?

rtl.hurtl.hu

2018. január 19. 13:32

A szexuális zaklatási botrányok és a #metoo kampány kellős közepén most a rendező nevelt lánya is újra felszólalt Allen ellen. Állítja, hogy 7 éves korában molesztálta őt. Úgy tűnik, sok hollywoodi sztár épp emiatt „szakított” a rendezővel.

Mióta kiderült, hogy miket művelt – megannyi színésznővel – Harvey Weinstein, úgy tűnik, sosem lesz vége a botrányoknak. Sorra derülnek ki, a legváratlanabb színészekről, rendezőkről, hogy korábban ők is hasonló szörnyűségeket követtek el. Úgy tűnik, átszakadt egy gát, ami mindenkit bártorságra ösztönzött.

Nem véletlen, hogy a filmvilág krémje is megemlékezett az áldozatokról – és persze a tarthatatlan szakmai botrányokról –, amikor az idei Aranyglóbuszon szinte mindenki feketébe öltözött. Sőt, rengeteg képen láthattuk, ahogyan a #metoo mozgalomként elhíresült akció szimbólumai, kitűzői is megjelentek a vörös szőnyegen.

Éppen ennek az óriási botrány korszaknak a közepén újra előkerült Woody Allen neve is, akit nevelt lánya, Dylan Farrow vádolt – és vádol a mai napig – azzal, hogy 7 éves korában a padlásukon molesztálta őt a rendező.

A lány most először egy tévéinterjúban is mesélt az esetről, azt viszont tagadja, hogy csupán a Weinstein-botrány farvizén szeretne újra felevezni.

„Miért ne akarnám tönkretenni? Miért ne lehetnék mérges? Miért ne fájhatna nekem is? Miért ne lehetnék dühös, hogy évekig senki sem figyelt rám, senki nem hitt nekem?” – mesélte az interjúban Farrow.


Woody Allen közleményben cáfolta, hogy a lány egyetlen szava is igaz lenne, mégis így is akadtak, olyan színészek, akik elpártoltak a rendezőtől, és közös filmjükből származó bevételeiket inkább jótékony célokra ajánlották fel.

Hozzájuk csatlakozott be most Colin Firth is, aki 2013-ben dolgozott együtt Allennel a Káprázatos holdvilág című filmjében, Emma Stone-nal az oldalán.

„Nem dolgoznék vele még egyszer!” – nyilatkozta a színész.


Persze, olyanok is akadnak – többek között Alec Baldwin –, akik felháborítónak és szomorúnak tartják, hogy ilyen kitalációkkal vádolják Allent.

Mi lehet az igazság? Valószínűleg már sosem derülhet ki!

#CinemaKlub#woody allen#Dylan Farrow#colin firth#hollywood#metoo#botrány#szexuális zaklatás

Címlapról ajánljuk