CinemaKlub

Íme 8 érdekesség a híres-hírhedt Jack Sparrow kapitányról!

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 17. 9:00

Most vasárnap a kalózok ismét kikötnek az RTL Klub képernyőjére: 18:50-kor kezdődik a Karib-tenger kalózai 2. – Holtak kincse. Addig is összegyűjtöttünk néhány meglepő érdekességet a balhés kapitányról!

1. Robert de Niro lett volna Jack Sparrow!

A forgatókönyv megírása után az Oscar-díjas színésznek ajánlották fel elsőként a főszerepet, de ő úgy gondolta: mint minden kalózos film, ez is hatalmas bukás lesz. Valószínűleg ennek köszönheti a 2007-es Csillagpor című film szerepét, ami viszont valóban kudarcot vallott…

2. Mi köze a Rolling Stones-nak Jack Sparrow-hoz?

Gondoltad volna, hogy a legendás zenekar gitárosáról, Keith Richardsról mintázták Sparrow kapitány szerepét? A készítők egyébként is úgy gondolták, hogy a kalózok a 18. század rock zenészei voltak. Johnny Depp egyébként közeli barátságot ápol a veterán gitárossal, és nem is lehetett az véletlen, hogy a későbbi epizódokban Keith játszhatta Jack Sparrow apukáját!

3. Íme a civódó színészbarátság!

Johnny imádta a közös munkát kollégájával, Geoffrey Rush-sal, és eltökélten ragaszkodott ahhoz, hogy minél több közös jelenetük legyen! A színész állítása szerint olyanok, mint egy kötekedő, nyugdíjas házaspár. Az egyik jelenetben például azon vitatkoztak, hogy ki vezesse a bárkát, és a film készítői szerint rendszeresen szívták egymás vérét.

4. Mindent a szerepért!

A színész olyannyira belelovallta magát Sparrow szerepébe, hogy azzal nyaggatta a film producereit: legyenek aranyfogai! A készítők rábólintottak néhány koronára, viszont abba már nem mentek bele, hogy Jack-nek ne legyen orra.

5. Jack Sparrow tanár bácsi szerepben

Depp 2010-ben levelet kapott egy londoni kislánytól, aki osztálytársaival lázadást tervezett tanárai ellen. A színész olyan jófej volt, hogy felöltötte a kalózjelmezt, és meglepte a kisiskolásokat! De persze a jó ügy érdekében: lebeszélte őket bosszúszomjukról.

6. A lágyszívű kalóz

Johnny Depp 64,200 dollárt költött arra, hogy összesen 500 stábtag kaphasson vízálló kabátot a zord időjárás ellen. Ez igen, Johnny!

7. Tetkó vagy nem tetkó?

Mivel egy 18. századi kalóznak nem igen lehetett tetoválása, a készítők Depp varratait faszénnel igyekeztek eltakarni.  A „Jack Sparrow” tetoválás viszont nem volt valódi, viszont a színész a kislánya miatt magára tetováltatta!

8. Már belegondolni is bűn: ilyenek voltak az „édes” harcjelenetek!

A legelső részben lévő párbajban a szereplők kormosak lettek, amit egy frappáns megoldással: csokiporral pótoltak a készítők! El tudjuk képzelni, micsoda öröm lehetett a forgatáson…
 

Ne feledjétek, most vasárnap 18.50-től A Karib-tenger kalózai az RTL Klub-on!

#CinemaKlub#johnny depp#Jack Sparrow

Címlapról ajánljuk