CinemaKlub

Ridley Scott: „Ellen Ripley még visszatérhet”

rtl.hurtl.hu

2017. július 12. 12:06

A 79 éves rendező bombát robbantott legújabb kijelentésével, ami totális extázisba kergetheti az Alien- és Prometheus-filmek rajongóit. Vajon hogyan tervezi visszahozni Sigourney Weaver ikonikus karakterét?

Scott nemrég egy filmes eseményen olyat válaszolt egyik rajongója kérdésére, amire igazából nem nagyon számítottunk. Kijelentette, nagy esély van rá, hogy az eredeti filmeket idővel összekapcsolja a Prometheus sorozattal, így további két mozi elkésztése után már szeretné újra Ripley-t is visszahozni a nagyvászonra.

Mégis hogyan?

Technikailag a CGI segítségével fiatalítanák vissza Sigourney Weavert, a sztori szempontjából pedig kiderül majd, hogy az előzménytörténetek során bemutatott egyik karakter lehet Ripley édesanyja vagy édesapja. Erős a gyanúnk, hogy ez a titokzatos valaki a Covenant-ban bemutatott Daniels (Katherine Waterson) lehet.

„Ripley valakinek a lánya lesz! Természetesen. Hátulról közelítjük meg az eredeti filmeket.” – mondta Scott.


Egyáltalán nem meglepő, hogy Scott mindenképpen szerette volna felfedni a xenomorphok titkát, ezzel ráadásul megpendítve egy igazán erőteljes létkérdést is legújabb alkotásaiban. Miközben a Prometheus középpontjában a „Teremtők” és az emberi élet forrásának keresése – ennek kapcsán pedig a pusztító lények első feltűnése – áll, a Covenant pedig már picit mélyebbre ásott.


Ebben a blockbusterben az ember, mint olyan már tényleg csak eszköz a nagy és véres gépezetben, és a Michael Fassbender által alakított android, David és isteni céljai kerülnek a fókuszba. Nem mondjuk, hogy az irány rossz lenne az új erás Alien-filmekben, hiszen Scott tényleg igyekszik minden kérdést levezetni, azonban nem tagadhatjuk, hogy egy picikét elvitte magát…

Ez a mozikasszák visszajelzésein is megmutatkozik, hiszen a Covenant nem úgy muzsikált, mint azt tervezték. Ehhez képest a rendező igen optimistán mesél jövőbeli terveiről: egy folytatás is éppen elegendő lenne egy ekkora „mellésíklás” után, nemhogy kettő.

Mégis, Ellen Ripley gondolata, valamint a lehetőség, hogy idővel szépen körbe érünk a történettel – és a Prometheus roncsaitól eljutunk az 1979-es eredeti idősíkjába –, igazán vonzó!

A terv ugyanis ez! A kérdés már csak az: Scott megkapja-e az esélyt, hogy a fejében tobzódó ötleteket teljesen kifejthesse!

Szerintetek megérné kivárni Ripley felbukkanását?
 

Forrás: Screenrant

#CinemaKlub#alien#prometheus#alien: covenant#sigourney weaver#ridley scott

Címlapról ajánljuk