CinemaKlub

Bújj, bújj szörny - Jöjjön, kedvenc filmes szörnyetegeink listája!

rtl.hurtl.hu

2017. május 18. 16:23

Biztosan mindnyájan emlékszünk az első szörnyes filmre, amit titokban a szüleink tudta nélkül megnéztünk, vagy a furcsa lényekre, amiket látva arra gondoltunk bárcsak nekünk is lenne egy ilyen különleges barátunk. Nos, mi most sorra vettük mindezeket!

Hiszen a különböző mágikus lények nem feltétlenül rosszak, vagy jók, ahogyan az sem biztos, hogy olyan sokban térnek el egy általunk ismert, létező lénytől.

Lássuk hát, milyenek is ezek a szörnyek a vásznon!

1. Jóságos szörnyek

Az első találkozás a mágikus lényekkel valószínűleg tényleg még gyerekkorunkban lehetett, amikor is olyan filmek szolgáltatták a legnagyobb kalandokat, amiben legalább egy furcsaság szerepelt, de még jobb volt, ha több volt belőlünk. Ilyen lehetett aVégtelen történet, a Fantasztikus labirintus című filmek, valamint az újabb az Ahol a vadak várnak és aSzólít a szörny című alkotások, melyekben a szörnyecskék jó barátságot ápolnak a gyermekekkel!

2. Mitológiai/ Legendás lények

A másik hely, ahol találkozhattunk ilyen csodás teremtményekkel az egyértelműen az olyan mitológiák és legendák voltak, melyek később életre keltették a Drakula, valamint a Múmia-filmeket és, amiknek köszönhetően az Universal-tól nemsokára egy egész szörnyuniverzumot kaphatunk! Ezektől még nem paráztunk annyira, de azért nem biztos, hogy nyugodtan aludtunk utánuk!

3. Űrbéli veszedelem

Az egyik személyes kedvencünk pedig már tényleg nem viccelt az ijesztegetéssel, az űrben játszódó horrorral, Ridley Scott stílust teremtett! Igen megint az Alien-filmekről van szó, ugyanis ha különleges szörnyekről van szó, akkor egyértelműen a mindenhonnan és mindenkiből előbújó, az arcodnak ugró űrlények jutnak legelőször eszünkbe!

4. Teremtmények

Ahogyan a hatalmas tényleg hatalmas állatok, kihalt dinoszauruszok és vérszomjas cápák kalandjai is filmtörténeti klasszikusokká váltak, bár azóta már nem egy zsé kategóriás remake és folytatás készült például a Cápa-filmekből, vagy mondjuk ötévente kapunk egy King Kong sztorit is. Úgy tűnik, egyszerűen nem tudjuk ezeket a monumentális szörnyeket megunni, és a Jurassic Park és Jurassic World-filmekesteében, valljuk be, nem is akarjuk!

Képek: Tumblr.com

#CinemaKlub#szörnyek#alien#Filmek#top4#cápa#ridley scott#jurassic world#king kong

Címlapról ajánljuk