CinemaKlub

Halálos szerelmek? Jöjjön a 10 kedvencünk: sírjunk együtt!

Juhász LucaJuhász LucaJenei BrigittaJenei BrigittaHorváth ErikaHorváth Erika

2017. február 23. 15:16

Vannak szerelmi történetek, amelyek első ránézésre lehetetlennek tűnhetnek, hiszen hőseinknek nemcsak az érzelmek kusza hálóján kell átverekedniük magukat, de egy-egy betegség is a szerelem útjába állhat.

Ezen a ponton már kár lenne tagadni: a CinemaKlub csapata tényleg folyton bőg! Rengeteg szerelmünk van ugyanis, a szívünk pedig nagy és végtelenül érzelmesek vagyunk. Ámde, sok-sok olyan filmet sodort már felénk az élet, amelyek az átlagosnál is jobban kifacsartak bennünket. Legutóbb összeszedtünk nektek ezek közül tízet, sőt azóta az egyik legszebb Oscar-jelölt film, az Oroszlán is kikészített bennünket.

Most viszont újra tesztelni akartuk a könnycsatornáink tűrőképességét, és azokat a szerelmes-érzelmes és sokszor csöpögős történeteket gyűjtöttük össze nektek, amelyekben a halál, a halálfélelem és a szerelmeseket sokszor szétválasztó betegségek lebegnek a középpontban.

Ezekre persze könnyűszerrel mondhatnánk azt, hogy mindegyik dúskál a klisékben és egyik sem tud már semmi újat nyújtani… mégis, a szívünk nem hódol be az ilyen állításoknak, szimplán összetörik minden egyes alkalommal, amikor ezeket a filmeket nézzük.

Felkészültetek? Akkor csússzunk végig együtt a könnyeinken!

Csillagainkban a hiba

Augustus Waters és Hazel Grace Lancester szerelme az utóbbi évek egyik legfelkapottabb és legfájdalmasabb tini története volt, ami nemcsak a nagyvásznon, de az eredeti regény lapjain is összetört megannyi szívet. A mozitermek zsebkendőkkel teltek meg, és a két rákos fiatal kapcsolatát elmesélő film/könyv igazi közönség kedvenc lett. Most pedig úgy tűnik, hogy hamarosan kapunk egy hasonló sztorit az Everything, Everything-gel.

Mielőtt megismertelek

Az Életrevalók című francia film ugyan nem a szerelemről szól, mégis egy nagyon megható és végtelenül szívet melengető történet egy egyszerű életigenlő ápolóról és a megtört szívű betegéről, akik igaz barátságot kötnek a létező legsötétebb helyen. Ezt a hangulatot egy picit megidézi a Mielőtt megismertelek, amelynek cselekménye hasonló alapokon nyugszik, azonban itt már megkondulnak a szív harangjai is. Hiába nem tud annyira erős és katartikus lenni, mint a fent említett francia előd, mégis rengetegen zokogtak Lou és Will miatt.

Édes november

Mert a világunknak szüksége van egy olyan filmre, amiben a különc és titokzatos Charlize Theron és a munkamániás, mégis érző szívű Keanu Reeves egymásba szeretnek. Azonban az élet sosem ilyen egyszerű, és ez a katartikus érzés is csak egy hónapig tarthat, hiszen a lány rejteget valamit, és nem engedheti meg magának, hogy szerelmes legyen…

Szerelem és más drogok

Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway, avagy Jamie és Maggie története szex kalandnak indul, azonban az érzékiség nem állhat meg ezen a ponton, és idővel egymásba habarodnak. A probléma csupán az, hogy nem egyszerre és ráadásul a Parkinson-kóros lány félelmeivel, majd később a srác menekülős-beparázásával is szembe kell nézniük.

P.S. I Love You

A Hilary Swank főszereplésével készült romantikus film egy kicsit más megközelítéssel meséli egy szerelem és a hirtelen felbukkanó halál történetét. Mégis, mit kezdjen magával egy összetört szív, miután elveszítette az imádott férjét? Hogyan engedje el? A gyász még sosem volt ennyire fájdalmasan kedves, hiszen ebben a sztoriban a halott férj hátrahagyott üzenetei vezetik végig az elengedés hosszú útján a feleségét.

Love Story

A történet egy lányról szól, aki magát túl szegénynek és túl okosnak feltételezte, az általa túl gazdagnak és túl butának tartott fiúhoz. Ám a sors úgy hozta, hogy mindkét esetben tévedett! Ezt a klasszikust egyszerűen nem lehet elégszer megnézni, és azzal is tisztában vagyunk, hogy kár róla több szót is ejtenünk! Egy dolog biztos, azok pedig a könnycseppek, amik garantáltan megjelennek, ha megnézzük a Love Story-t!

Most jó

Ebben a filmben a Dakota Fanning által játszott Tessa úgy dönt, hogy ad egy maflást az életének, illetve annak, ami még hátra van neki és a „carpe diem” életérzéssel olyan bakancslistát készít magának, mintha minden napja az utolsó lenne. Azonban arra ő sem számít, hogy ebben a vad semmit nem tervezünk meg előre dologban, még váratlanabbul megérkezhet a szerelem!

Moulin Rouge

Ez A nagybetűs musical nemcsak a forradalmi zenék és a fantasztikus látvány miatt vált a kedvencünkké, de nem ám! Satine és Christian szerelmi története annyira szívbemarkoló, hogy azt egyetlen lélekkel rendelkező személy sem bírja ki. Aki ezt nem hiszi, próbálja meghallgatni Ewan McGregor előadásában a Your Song című dalt, anélkül hogy egy kicsit is elérzékenyülne! Vigyázat, szem nem marad szárazon!

Keith

Biztosan mindenki ismeri a tökéletes jó kislányt, aki fedhetetlen erkölcsileg, kiváló tanuló és fényes jövő vár rá, éppen ezért pedig a szülei is méltán büszkék rá! Nos, ilyen Natalie is, amíg meg nem ismerkedik a titokzatos Keith-szel (Jesse McCartney), aki először úgy tűnik, érdeklődik a lány iránt, majd később visszavonulót fúj, ám ettől csak még inkább felkelti Natalie érdeklődését. Ha igazi depis, kevesebb romantika, több elvontság pártiak vagyunk, akkor ezt a filmet nekünk találták ki!

Séta a múltba

Valószínűleg sokan vagyunk úgy vele, hogy ha valamit mondanak nekünk, hogy ne csináljuk, akkor csak azért is meg fogjuk tenni, csak hogy az ellenkezője történjen annak, amit elvárnának tőlünk. De mi történik akkor, ha azt mondja nekünk valaki, hogy ne szeressünk belé? Főleg, ha ezt a bambi szemű Mandy Moore mondja Shane West-nek, aki mindent, de tényleg mindent elkövet, hogy boldoggá tegye a lányt, ha kell a tér-idő kontinuum-on is kifog! Persze semmi sci-fi, csak a jó öreg Nicholas Sparks meg egy csipet Love Story!

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Főhősünk és narrátorunk Greg 17 éves, és meg van róla győződve, hogy mormotaképe van. A fura kamasz, heveny önutálatát szarkazmussal palástolja. Szimbiózisából édesanyja mozdítja ki, mikor konkrétan rákényszeríti fiát, hogy barátkozzon egy közelben lakó iskolatársával, akinél leukémiát diagnosztizáltak. Greg természetesen a háta közepére se kívánja a dolgot, de belemegy, és megismerkedik a halálos beteg lánnyal, akinek pont arra van szüksége, hogy szánalom helyett, valaki magasról tegyen a betegségére. Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni ugyanis megnevettet és észrevétlenül töri össze a szívünket. Filmrajongóknak igazi csemege!

#CinemaKlub#top 10#könnyek#szerelem#Filmek

Címlapról ajánljuk