CinemaKlub

5 lélekmelengető film a hideg téli estékre!

Horváth ErikaHorváth Erika

2016. december 14. 16:51

Nincs is jobb annál, mint mikor egy hosszú nap után megpihenve bekuckózzuk magunkat a takaró alá és a forró tea és nasi mellé megtaláljuk a tökéletes filmet. Azt a filmet, ami kikapcsol, ellazít és elrepít egy másik világba, ahol a kalandé és a szerelemé a főszerep. Íme, 5 nem mindennapi alkotás, ami garantáltan felmelegíti a lelked!

A hideg idő bizony sokszor hatással van a lelkünkre is. Ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk begubózni, az ünnepek közeledtével érzékenyebbé válni. Ilyenkor a lélekápolás egyik legjobb módja lehet egy jó kis esti házimozi. Na és itt jön a bökkenő: mit nézzünk?

Összeválogattunk nektek 5 alkotást melyekben csupán annyi a közös, hogy mindegyik maradandó és különleges, mégis teljesen más! Igazi zsákbamacska filmek ezek, melyek bármikor bárkivel megnézhetőek, akár nevetésre, romantikára vagy kalandra vágyunk.

1. Sabrina

Audrey Hepburn igazi klasszikusánál talán nincs is megfelelőbb a kikapcsolódásra. Ha egy gazdag úri fiú és egy szegényebb sorból való lány egymásba szeret, adott minden, amit az ember fia várhat egy filmtől. Első nyakkitörős szenvedélyes csókok, szenvedéllyel, humorral és kalanddal karöltve.

2. Happy, happy

Norvég film és vígjáték egyszerre. Ebből már sejthetjük, hogy itt bizony nem egy tipikus komédiáról van szó. Északi barátaink bizony értenek ahhoz, hogyan nevessenek saját hibáikon, és mi nevetünk velük. Itt aztán megjelenik minden: hatalmas havas tájak, helyzetkomikumok, szerelmi csalódások, váratlan fordulatok és egy néha bevillanó indokolatlan férfikórus. Egyszerre elgondolkodtad és megnevettet. Nem érdemes kihagyni!

3. Barátunk, Superman

Bármennyire is hihetetlen, ez a történet a Szaddám Husszein által uralt Irakban játszódik, bemutatja a kegyetlen és szomorú valóságot, ennek ellenére mégis belekerült a listánkba. És hogy miért? Mert ennek ellenére talán az egyik legmeghatóbb, legaranyosabb és magával ragadóbb történet, amit valaha vászonra vittek. Egy testvérpár Superman nyomába indul egy Michael Jackson nevű csacsival karöltve, és mi pedig annyira szurkolunk nekik, hogy a rideg valóságnak esélye sincs. Csak néha zökkent ki és fog el minket az a bizonyos szívfacsaró érzés, amely kimondatja: bárcsak léteznének mindent megoldó és mindenkit megmentő szuperhősök.

 


4. Csokoládé

Ha instant szerelmi vígjátékra vágysz, ez a film a legtökéletesebb választás. A tündéri alkotással azonban érdemes vigyázni, ugyanis nézése közben ellenállhatatlan vágyat érezhetünk az édességek iránt. És ha gyomrunk, a nézése közben fel is kordul üresen, lelkünk garantáltan megtelik.

5. Szenvedélyek viharában

Ha egy igazi klasszikusra fáj a fogunk, ezzel a filmmel biztosan nem nyúlunk mellé. A több generációt felvonultató filmben van minden, ami kell: szerelem, szenvedés, boldogság, csalódás, kaland és romantika, és ami talán a legjelentősebb: a család szerepe és fontossága. Mindez hatalmas színészekkel tálalva. Mindent összevetve, egy igazi fullextrás mozi, ami szinte minden korosztályt megérint.


Reméljük, kis válogatásunkkal megspóroltunk számotokra némi időt és ti is megtaláljátok a hangulatotokhoz leginkább illő alkotást! Kellemes mozizást!

Képek: tumblr
#CinemaKlub#szerelem#vígjáték#szenvedélyek viharában#válogatás#film#romantika#kalandfilm#dráma#brad pitt#johnny depp#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk