CinemaKlub

Öt színész, aki simán leválthatná Woody Allen-t!

rtl.hurtl.hu

2016. december 1. 13:37

A ma 81 éves rendező és színész, híres egyedi stílusáról, sajátos humoráról és arról, hogy szeret bizonyos témákat unásig ismételni. Már pedig akárki akármit mond, mindezt ő csinálja a legjobban, vagy mégsem?

Összeszedtünk öt olyan Woody Allen-filmet, amiben a főszerepet nem ő játssza, mégis ráismerhetünk a karakterek jellemvonásaiból.

Lássuk, ki az, aki mondjuk bátran alakíthatná a rendezőt egy róla szóló filmben:

1. Éjfélkor Párizsban

Owen Wilson megformálásában a romantikus forgatókönyvíró Gil, aki szeretne komoly irodalmár lenni és imádja az 1920-as éveket, nemcsak üdítő, vicces és imádnivaló, hanem egy szerethető Woody Allen karikatúra is! Ahogyan nézzük a vígjátékok mesterét, Wilson-t és közben hallgatjuk a rendezőre jellemző szarkasztikus szövegeket, rá kell jönnünk, hogy talán még szórakoztatóbb is, mint az eredeti!

2. Rómának szeretettel

A filmet - ami bár nem mindenki tetszését nyerte el - azért az egy momentumért érdemes megnézni, hogy láthassuk Ellen Page-et, amint tökéletesen artikulál és gesztikulál Woody Allen stílusban, miközben az alkotó legkedvesebb témáit boncolgatja, mint például nők, szerelem és szex. A színésznő pedig olyan, mintha a női Allen lenne és bevalljuk, mi így is imádjuk!

3. Abszurd alak

Joaquin Phoenix a depresszív filozófiaprofesszor képében remekül szembesít bennünket azzal „az életnek semmi értelme” gondolattal, ami a születésnapos alkotó egész karrierjét végigkíséri. A kissé kócos, pocakos prof tulajdonképpen mindent ismételten elmond, amit már hallhattunk az Annie Hall-ban vagy a Manhattan-ben, csak akkor Allen szájából, most pedig tulajdonképpen egy mélyebb hangú, testesebb Woody Allen-t kaptunk.

4. Blue Jasmine

Cate Blanchett nem véletlenül kapott Oscar-díjat az alakításáért, bár szerintünk a legjobb Woody Allen imitátor díját is elnyerhette volna. A filmben Jasmine a teljes összeomlás szélén áll, hazudik magának és persze másoknak is, arról hogy milyen is az élete és bár nyilvánvaló, hogy minden művéből Woody saját hangja hallatszik, Blanchett alakítása után konkrétan elkezdtünk aggódni a rendező miatt.

5. Café Society

 


Az új filmjében, aCafé Society-ben pedig bebizonyította, hogy nincs okunk aggódni! Woody Allen még mindig tökéletes könnyedséggel rágja a szánkba azt, amiért ő egy életen át rajong. Ezúttal pedigJesse Eisenbergdadogja a szokásos romantikus ábrándképeket, olyan nőknek, akiknél egyébként semmi esélye sem lenne, sőt a fiatal színész szerintünk külsőleg is esélyes lehetne, hogy eljátsza a kultikus alkotót.

Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#Filmek#woody allen#owen wilson#cate blanchett#jesse eisenberg#joaquin phoenix#manhattan#café society

Címlapról ajánljuk