CinemaKlub

A Vissza a jövőbe filmekből is reboot készülhet?

rtl.hurtl.hu

2016. december 1. 11:15

Az elmúlt évek komolyan arról szóltak, hogy minden klasszikust újra feldolgoztak. Marty McFly története is igazi csemege lehet a stúdióknak.

A filmstúdióknak egyre több pénzt kell költenie egy-egy giga mozi elkészítésére, így nem is olyan meglepő, hogy igyekeznek bástyákat találni, amelyekre támaszkodhatnak. A legfontosabb ilyen támpont, a már régen kialakult rajongótáborok. A kultfilmek esetében pedig biztosra vehetjük, hogy a fanok a mai napig is kitartóan ragaszkodnak a kedvencükhöz.

Ez a stúdióknak jó, mert tutira lesz egy nagy adag embertömeg a mozikban, a fanoknak meg… ki-ki, döntse el maga.

De nem véletlen, hogy mostanában folyton azt halljuk, hogy mit művel a Disney a Star Wars aranyat érő, kiaknázatlan történeteivel, a Harry Potter univerzum is új távlatokat nyitott meg a Legendás lények-sorozattal, a Marvel és a DC lépéseit pedig már ne is említsük. Persze, akadnak itt nem igazi feldolgozások, csak mellékszálak is, mint például a Chris Prattel újjáélesztett Jurassic World vagy mondjuk a Creed.

 


Ezekkel az alapokkal pedig folyamatosan azt várhatjuk, hogy mikor vesznek elő egy újabb régi kedvencet… legutóbb a Jumanjival sokkoltak, most pedig felmerült a Vissza a jövőbe is…

De mindenki nyugodjon meg: az eredeti alkotók kijelentették, csak a testükön keresztül kaphatják meg ezeket a jogokat.

„Amíg rajtam múlik, biztonságban van. Olyan ez, mint az E.T.,  sosem nyúlhatnak hozzájuk!” – nyilatkozta az eredeti sorozat producere, Frank Marshall.


A legfontosabb részlet ebben a mondatban az „amíg rajtam múlik”. Több mint valószínű, hogy már sokaknak a fejében megfordult, hogy megszerzi a jogokat, hogy újraindíthassák Marty McFly kalandjait, azonban ezt egészen addig biztosan nem tehetik meg, amíg Robert Zemekis és forgatókönyíró társa, Bob Gale életben vannak. Mindent az ő szavuk dönt el. Ők is tisztában vannak vele, hogy a keselyűk azonnal leszállnak majd, amint ők eltávoztak, de mindenkit biztosítottak: az örököseik is tesznek róla, hogy a Vissza a jövőbe történetek érintetlenek maradjanak!

Forrás: Screenrant

#CinemaKlub#vissza a jövőbe#marty mcfly#reboot#feldolgozás

Címlapról ajánljuk