CinemaKlub

Ma minden az új filmzenékről szól!

rtl.hurtl.hu

2016. augusztus 26. 12:18

Izgalmas péntekre ébredtünk, hiszen ez a nap – úgy tűnik – a film és a zene házasításáról és az új dalokról szól. Két film is új betétdalokkal dobbantott, szerintünk mindkettőt érdemes meglesni!

Régóta nem vehetjük semmibe a filmek zenei világát, beszéljünk akár a score-ról vagy pedig a változatos soundtrackekről. Legutóbb az Öngyilkos osztag zenéi vettek le minket a lábunkról, amelyek nemcsak egy bulis délutánhoz szolgáltathatnak király mixet, de a filmet magát is feldobták.

Sőt, sokszor pont ezek a zenék emelik magasabb szintre az adott jeleneteket, a szavak helyett is mesélnek.

Ráadásul vannak olyan előadók, akikről már jó ideje elterjedt, hogy zseniális dalokat alkotnak egy-egy filmhez. Ilyen a két mai főszereplőnk is: Florence Welch – a Florence And The Machine-ból –, illetve Ellie Goulding.

A hamarosan mozikba kerülő új Tim Burton film, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - Eva Greennel a főszerepben - már az előzetese alapján egy mesés fantáziavilágot, sosem látott teremtményeket és a rendezőtől megszokott különc látványvilágot ígér. Ehhez az összképhez csatlakozott most be a Florence And The Machine egy friss számmal, amit külön ehhez a történethez írtak.


A Wish You Were Here-t alapvetően az énekesnő turnés élményei ihlették, ahol sokszor érezte magát picit magányosnak, és a szerettei után vágyódott. Ez a gondolatvilág pedig tökéletesen passzolt Burton sztorijához is.

Nem ez az első filmes közreműködése: írt már zenét A nagy Gatsby-hez, vagy például a Hófehér és a vadászhoz. Annyi mindegyik daláról elmondható, hogy rendkívül éteriek, és himnuszjellegűek, a mostani szintén. Mi imádjuk!

A másik nagy soundtrack hercegnő Ellie Goulding! Ha nem ír kifejezetten zenét egy-egy filmhez, akkor is kikerülhetetlenek a slágerei a romkomokban. Most is egy könnyedebb film mellé ugrott be erősítésként, ez pedig a Bridget Jones soron következő része.

A Still Falling For You is abba a kategóriába esik, mint a legtöbb dala: elkerülhetetlennek tűnik, hogy ne dúdoljuk végig a mozi alatt. Nemrég egy viszonylag megosztó film mellé alkotott: A szürke ötven árnyalata noha nem a legjobb darabok közé tartozik, Goulding ott is nagyot villantott a Love Me Like You Do-val.

Jöhet a legújabb?

Forrás: Rolling Stones
Képek: Facebook

#CinemaKlub#soundtrack#score#filmzene#tim burton#ellie goulding#Florence Welch

Címlapról ajánljuk