CinemaKlub

10 film a nemrég elhunyt Garry Marshall-tól!

rtl.hurtl.hu

2016. július 20. 16:00

A 81 éves korában elhunyt rendezőnek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Micsoda nő! és a Krumplirózsa. Marshall előtti tiszteletünket úgy rójuk le, hogy összegyűjtöttük 10 feledhetetlen művét!

1. A vasmacska kölykei

Goldie Hawn és Kurt Russel, azóta a valóéletben is elválaszthatatlanok, mióta eljátszották Joanna-t és Dean-t! A lány egy elkényeztetett fruska, aki egy véletlen baleset folytán amnéziás lesz, a neki dolgozó egyszerű srác pedig mindezt kihasználva, családanyát farag belőle!

2. Oltári nő

Julia Roberts és Richard Gere sziporkázó párosával, bármilyen filmet el lehetett volna adni a ’90-es években, főleg, ha egy rakoncátlan mennyasszonyról és egy érzéketlen újságíróról szól a sztori, amit azóta is bármikor képesek vagyunk megnézni!

3. Anyák napja

 


A rendező legfrissebb alkotásában, olyan színésznők játszanak, mint Jennifer Aniston és a Marshall filmjeitől már megszokott Julia Roberts! A mozi igazi csemege, a sztárkavalkáddal megspékelt, cukormázas történeteket kedvelőknek!

4. Micsoda nő!

A film, amit nem kell bemutatnunk! Köszönjük, hogy mind belezúghattunk Richard Gere-be, ha éppen nem Julia Roberts-be, aki évekig az egyik legkeresettebb és a legjobban fizetett színésznő volt Hollywoodban csak emiatt, a tündérmese miatt, aminek a zenéje is a fülünkben cseng, ha meghalljuk a mozi címét!

5. Neveletlen hercegnő

Ki ne emlékezne a filmre, aminek köszönhetően egy világ ismerhette meg Anne Hathaway-t? Bizony, az átlagos amerikai lány történetét - akinek kamaszkori problémái mellett, egy ország örökösének feladatait is magára kell vállalnia - Garry Marshall érdeme.

6. Valentin nap

 


A világ leggiccsesebb ünnepét is szerethetővé tudta tenni a rendező, aki olyan neveket szerzett meg filmjéhez, mint Ashton Kutcher, Jessica Biel, Bradley Cooper, Jessica Alba, Jamie Foxx, Patrick Dempsey és még sorolhatnánk!

7. Krumplirózsa

Michelle Pfeiffer és Al Pacino már bebizonyították A sebhelyesarcú című film során is, hogy milyen jól működnek együtt a vásznon! Garry Marshall az évek során már szintén klasszikussá vált alkotása, egyszerre álomszerűen romantikus és fájdalmasan életszagú, mindeközben pedig nagyszerűen szórakozunk!

8. A bambanő

Drew Barrymore pontosan az ellentéte volt tinédzserkorában, az általa megformált fiatal újságírónőnek, aki egy cikk miatt kénytelen ismét visszatérni megaláztatásának színhelyére, a helyi gimnáziumba és ismét diáknak kell kiadnia magát, hogy kiismerje a középiskolások új nemzedékét! Ezalatt pedig másról sem álmodik, minden kamaszlány, népszerűségről, fiúkról és persze arról a bizonyos első csókról!

9. Anya, lánya, unokája

Mit csináljon az ember, ha van egy kezelhetetlen lánya? Vigye el az anyai házhoz, ahonnan ő is úgy szökött meg! A Felicity Hoffman által játszott anya, saját és lánya (Lindsay Lohan) életét is úgy kívánja rendbe hozni, hogy gyermekét, a szigorú nagyinál hagyja (Jane Fonda). A három tehetséges színésznő amellett, hogy a nők életének három korszakát bemutatja, rávilágít a család fontosságára is!

10. Szilveszter éjjel

Garry Marshall-nak egyszerűen nem lehetett nemet mondani! Mi is bizonyítaná ezt jobban, ha nem az, hogy egy filmbe tudta terelni Robert De Nirót, Jon Bon Jovi-t, Sofia Vergarát, valamint Sarah Jessica Parker-t és Hillary Swank-et is! A Szilveszter éjjel című film, olyan mintha meghívtak volna minket egy VIP party-ba ami tele van valódi csillagokkal!

Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#Micsoda nő#julia roberts#richard gere#al pacino#ashton kutcher#anne hathaway#jessica biel#lindsay lohan#jane fonda

Címlapról ajánljuk