CinemaKlub

Tíz film, ami kötelező minden világutazónak!

Jenei BrigittaJenei BrigittaJuhász LucaJuhász Luca

2016. július 14. 15:42

Biztosan ti is éreztétek már úgy, ha megnéztetek egy filmet, hogy kedvetek támadna utazgatni, bejárni a világ minden pontját! Összeválogattunk nektek 10 olyan filmet, ami után biztosan eljátszotok ezzel a gondolattal!

Épp az irodában ülsz, a szél keservesen kapargatja az ablaküveget és közben még a világ hívogató hangját is hallod, ahogy magához szólít? Mi is így vagyunk ezzel! Már külső ingerek nélkül is arról ábrándozunk, hogy valahol máshol vagyunk, és csodálatos helyeket fedezünk fel.

Ezen a helyzeten mindig csak továbbront, amikor olyan filmeket választunk ki az esti mozizáshoz, melyek már az első snittel új tájakra rabolják el a szívünket. A mesés képek, az elgondolkodtató történetek és a hívogató atmoszféra… jöjjön a tíz kedvencünk!

Út a vadonba

Sean Penn rendezése egy megosztó alkotás! Megosztó abból a szempontból, hogy nem tudod eldönteni: hősünk egy merész és bátor kalandor vagy egy tragikus idealista. Az Emile Hirsch főszereplésével készült film egy frissen végzett egyetemista történetét meséli el, aki nem hajlandó meghajolni a társadalmi konvenciók előtt és az elvárt „életépítés” helyett inkább nekivág Amerika vadregényes – és sokszor életveszélyes – tájainak. Ha mindez nem lenne elég, a zenei hangulatot a Pearl Jam énekese, Eddie Vedder jegyzi! Könnyes gyönyör!

Vicky Cristina Barcelona

Ó, Spanyolország te csodás! A girbe-gurba utcácskák, a Gótikus negyedben bujkáló titokzatos katedrálisok, a pezsgés, a pálmafák és az érzéki tengerpart… Nincs még egy ilyen hely! Nem is csodálkozunk, hogy Woody Allen is filmet készített a lenyűgöző városról. A Vicky Cristina Barcelona két amerikai lány vakációját meséli el, akik teljesen eltérő elvárásokkal, mégis ugyanúgy megrészegülve hódítják meg a titokzatos helyet. A film igazi ereje nem is a sztoriban vagy a főszereplőiben, hanem a hangulatában rejlik, hiszen egy az egyben visszaadja nekünk Barcelonát!

Vadon

Az életrajzi dráma, amelyben Reese Witherspoon ismét bebizonyíthatta, hogy több holmi szőke hollywoodi kelléknél. Ugyan, ezért az alakításáért nem kapott Oscart – a Nyughatatlanért igen –, viszont sokak számára adott löketet ahhoz, hogy megismerve önmagukat meginduljanak egy utazásra. Egy vándorútra, ami kitartásra és igazi túlélésre kényszerítette őket. Sokszor beszélünk álomutakról, ezek azonban a legfontosabb üzemanyagot a léleknek adják! Ilyen volt ez ebben a filmben is, ahol Cheryl az összeomlás szélén állva egy magányos úttal élesztette újjá önmagát.

Ízek, imák, szerelmek

Julia Roberts ebben a filmben egy házasságban élő nőt alakít, aki annak ellenére, hogy mindene megvan az életben, boldogtalannak érzi magát. Vajon miért? A meg nem valósított álmok, melyek éjjelente az álmainkban kergetnek bennünket, sosem hagynak minket nyugodni. Főleg akkor nem, ha az ember szívében egy igazi világjáró kalandor bujkál. Liz ezért mindenét hátrahagyva nyakába kapja a világot és a boldogság keresésére indul egy pizzákkal, szeretetteljes új barátokkal és lenyűgöző élményekkel kikövezett úton.

Távol Afrikától

Meryl Streep, Robert Redford, Afrika, szerelem és egy összetört szív. Így jellemeznénk a nagy klasszikust, amely Karen történetét meséli el, aki egy rossz házasságot kötve Afrikába költözik, ahol idővel a kicsapongó férjét maga mögött hagyva új szerelmet talál. Pontosabban többet. A vidéket, a benne bujkáló makacs kitartást és erőt és természetesen Redfordot. Hiába sajog miatta a szívünk, alapdarab!

Walter Mitty titkos élete


A Ben Stiller rendezésével és főszereplésével készült film zseniális! Az egy lapkiadónál dolgozó félénk Mitty sokkal inkább él saját képzeletében, mint a valóéletben, emiatt pedig nem egy bántás éri, semmibe veszik a munkahelyén, keresztülnéznek rajta a nők. Aztán élete egyik legnagyobb kalandját éli át egy elveszett negatívnak köszönhetően, melynek során úgy fest, képzeletének szüleményei megelevenedni látszanak! Csodálatos helyszínekre vezet útja, vicces emberekkel találkozik és mindezt nagyon könnyed formában kapja meg a néző.

Thelma és Louise

A két barátnő úgy dönt mindennapi problémáikat hátra hagyva kiruccannak egy hétvégére! A lányok útja bulizással kezdődik, majd egy borzalmas véletlen során kénytelenek menekülőre fogni a dolgot. A 25. évfordulóját ünneplő kultfilm még mindig ugyanazzal a kalanddal kecsegtet minden fiatal, bulizni vágyó lányt, mint annak idején. Bár a törvényenkívüliséget nem vállalnánk, de abba biztosan belevágnánk, hogy keresztül utazzunk Amerikán főleg, ha olyan kockahasú idegenbe botlunk bele, mint amilyen Brad Pitt volt a filmben!

Elveszett jelentés


Sofia Coppola rendezte a Scarlett Johansson és Bill Murray kettősét felvonultató, azóta már szintén klasszikussá vált filmet. A rendezőnőtől megszokott képek és színek mellett láthatjuk, ahogyan a két amerikai idegen összebarátkozik egy hotelben, Japánban. A páros mindkét tagja unatkozik és magányos, Johansson megbánja, hogy kedvesét a világ túlsó végéig követte, és rájön, hogy a kapcsolata mégsem olyan felhőtlen, mint ahogyan azt otthon gondolta. Murray pedig nemcsak azért elszigetelt, mert külföldi, hanem azért is, mert egy híres színészt játszik! Ők ketten felfedezik az egzotikus kultúrát, miközben megtalálják önmagukat is.

Majdnem híres

A ’70-es évek Amerikájában a 15 éves William minden álma, hogy zenei újságíró legyen, azonban szigorú tanár anyja teljes mértékben elutasítja a virággyermekek generációját és az ehhez tartozó dolgokat, legfőképp a rock zenét! Ennek ellenére a fiúnak lehetősége nyílik interjút készíteni a Stillwaters nevű zenekarral, de ahhoz, hogy a cikk elkészüljön, és a híres zenei lap a címlapjára tegye a bandát, a fiúkkal kell tartania a turnéjukon. Így keveredik egy zenétől hangos, groupiek-kal körbe táncolt világba, ahol mindenki mindenkinek a barátja, de senki sem ismer igazán senkit.

Hét év Tibetben

A film, ami miatt Brad Pitt majdhogynem 20 évig be sem tehette a lábát Kínába, igaz történeten alapszik, egy Heinrich Harrer nevű hegymászóról szól, aki szoros barátságba került a Dalai Lámával. Tibet önállóságának utolsó éveit, egy békés kultúrát és csodás hegycsúcsokat tár elénk az alkotás, melyben Harrer megismerteti a fiatal vezetőt a mozi és az autómobil fogalmával, miközben a családját hátrahagyó önző hegymászó élete is teljesen megváltozik.

Na, jöhet egy kaland? Mondjuk december 31-én 18:10-kor az RTLII-n? Jön az Ízek, imák, szerelmek!



Képek: tumblr

#CinemaKlub#utazás#kaland#világjáró#ízek imák szerelmek#hét év tibetben

Címlapról ajánljuk