CinemaKlub

Star Wars pillanatok, amik örökre nyomot hagytak bennünk!

Horváth ErikaHorváth Erika

2016. május 4. 16:00

A nagy várakozásban felelevenítettük a Csillagok háborúja ikonikus részeit. Úgy döntöttünk kedveskedünk nektek egy kis válogatással! Íme, egy gif-csokor, a Star Wars legemlékezetesebb jeleneteiből!

Kedves Star Warsosok! Igen, ez a nap is elérkezett. Ma számos olyan infót tudhattok meg a készülő filmekről, amik már egy jó ideje lázban tartanak. Ennek örömére összeszedtünk néhány olyan jelenetet, mellyel a Csillagok háborúja örökre bevéste magát a szívünkbe. Emellett elárulunk néhány olyan titkok a sorozatról, amiről lehet nem is hallottatok eddig.

Először is jöjjenek kedvenc robotjaink R2-D2, C-3PO és végül BB-8.


R2-D2 neve egy filmes rövidítésből származik: „Reel 2 - Dialog 2" azaz „kettes tekercs, második párbeszéd.

A C-3PO-t alakító Anthony Daniels egyszer megjelenik jelmez nélkül a filmekben.

Tudtátok, hogy Luke Skywalker neve eredetileg Luke Starkiller lett volna? Szerencsére George Lucas rájött, hogy ez kissé agresszív név a jó oldal harcosának.


A Dagobah bolygón élő Yoda mestert, eredetileg egy sétabotos, maszkos majom alakította volna. Nem sokkal a forgatás előtt változtattak ezen. Eredeti hangját pedig az a Frank Oz kölcsönözte, aki a Muppet Show-ból ismert Miss Röfi hangját is adta.

Han Solo karakterét George Lucas barátjáról, Francis Ford Coppola filmrendezőről mintázta. A szerepre Harrison Fordon kívül esélyes volt még Al Pacino, Jack Nicholson és Christopher Walken is.

Han és Leia minden idők egyik legkedveltebb szerelmespárja volt.

Darth Vader jellegzetes szuszogását a búvárok által használt légzőkészülékkel (regulátorral) érték el.

A ’80-as évek epizódjaiban látható Darth Vadert egyszerre három színész keltette életre: James Earl Jones adta a hangját, Sebastian Shaw az arcát, míg David Prowse Vader testét.

Néhány építmény, amit a filmekben láttunk, még mindig megtalálható Tunéziában. Sőt, az ott élők használják is ezeket.

A Millenium Falcon alakját egy jókora hamburger ihlette, melynek oldalára valaki olivabogyót tűzött, a TIE vadászűrhajók hangját pedig egy elefánt kölcsönözte.

Mindenkinek más a kedvenc jelenete, és biztos kimaradt jópár olyan részlet, ami hasonlóan fontos, de egy biztos: a Csillagok háborúja sorozat olyan alkotás, mely sokunk életére hatással volt, és így is lesz míg világ a világ. A képeket végignézve pedig meg is jött a kedvünk egy Star Wars-maratonhoz! Az erő legyen veletek!

#CinemaKlub#star wars#han solo#harrison ford#luke skywalker#leia hercegnő#george lucas#darth vader#ébredő erő#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk