CinemaKlub

Egyre nagyobb talány a Prometheus folytatása!

rtl.hurtl.hu

2016. február 1. 13:54

Ridley Scott csak csűri-csavarja a következő Alien filmjét. Lassan minden bizonytalanná válik: a sztori, a szereplők, és ha így folytatja, a végén még ő is. Most egy központi karakterrel lettünk kevesebbek.

Kép: InterCom

Helyezzük képbe magunkat: ugye a 2012-es Prometheusban – amelyben többek között Charlize Theron, Idris Elba, Naomi Rapace és Michael Fassbender vitték a stafétát –, két túlélőnk maradt a végére: David (Fassbender) és Elizabeth Shaw (aka Rapace). Megszületett az első fura kis alien mutánsunk, és „embereink” – lévén egyikük egy android – együtt indulnak meg következő nagy felfedező útjukra, a teremtőink után.

Ebből kiindulva gondolhatta mindenki, hogy Rapace és Fassbender helye már biztos a folytatásban, holott korántsem ez a helyzet. Fassbender ugyan már hivatalosan is leigazolt Ridley Scott filmjéhez, azonban a rendező nemrég mindenkit lesokkolt, amikor bejelentette, hogy Rapace karaktere nem tér vissza.

Kép: InterCom

A 2017-re tervezett Alien: Covenanttal kapcsolatban eddig csupán nyitottan hagyták a kérdést, hogy Shaw doktor visszatér-e, Scott válaszával azonban biztossá vált, hogy kiírták a történetből. És persze az is sejthető, hogy nem a színésznő zárkózott el a folytatástól, hiszen többször is nyilatkozta, hogy szívesen részt venne a buliban.

Scott persze igyekezett mindenkit lenyugtatni – egy a The Guardian-nek adott interjújában:

Kép: Tumblr

„Bebizonyítod, hogy mennyire vagy megbízható. És én az vagyok… ez az egyik ismertetőjegyem. Azt akarod, hogy a nagy filmek bevonzzák az embereket a moziba. Rajtunk múlik, hogy egyre jobban emeljük a színvonalat. Ez a trükkje.”

Legyen igaza! Habár jelenleg kicsit nehéz elképzelni a folytatást az eddigi főszereplő nélkül… egyedül Fassbender visszatérése nyugtat meg minket valamennyire.

Az Alien: Covenant jövőre érkezik a mozikba, október 7-én!

Forrás: Screenrant
#CinemaKlub#alien#alien: covenant#ridley scott#michael fassbender

Címlapról ajánljuk