CinemaKlub

Eltűnt sírjából a Nosferatu rendezője!

rtl.hurtl.hu

2015. július 15. 10:12

A klasszikus Nosferatu megvolt már, ugye? Ha nem, akkor mindenekelőtt pótoljátok (érdemes), utána pedig lehet borzongani, ugyanis Murnau örök pihenését pár megszállott megzavarta volt.

Kép: Facebook
 
Friedrich Wilhelm "F. W." Murnau 1888-ban született Németország nyugati részén, Bielefeldben, és 1931-ben hunyt el egy autóbaleset következtében a kaliforniai Santa Barbarában. Egyik leghíresebb műve az 1922-es Nosferatu, amihez Murnau Bram Stoker Drakuláját vette alapul, és ami máig meghatározó pontja a horror- és vámpírműfajnak. Aki még nem látta volna, az mindenképp pótolja, érdemes rászánni az időt. Ja igen, azt említettük már, hogy egy másfél órás fekete-fehér némafilmről van szó? Szurkolunk:
 

No és akkor jöjjön a lényeg: ugyan Murnau az Egyesült Államokban halt meg, ahol 1926-tól élt és alkotott, de szülőhazájában temették el. Német újságok értesülései szerint ismeretlen tettesek a napokban felfeszítették Murnau koporsóját, és ellopták a rendező földi maradványait. Murnau testvéreinek koporsója is a közelben volt, de azokat érintetlenül hagyták, így a rendőrség arra következtetett, hogy célzott "támadás" történt. És ami még furcsább: friss viaszt találtak a koporsó mellett, amiből az összeesküvés-elmélet kedvelők máris okkultizmusra gyanakodnak. Az pedig csak hab a tortán, hogy egyes lapok arról számoltak be, hogy csak a rendező fejét lopták el...
#CinemaKlub#vámpír#vampire#bizarr#holttest#lopás#klasszikus#fekete-fehér#film#mozi

Címlapról ajánljuk