CinemaKlub

Pókember behálózza a Marvel Filmes Univerzumot!

rtl.hurtl.hu

2015. február 10. 10:19

Hosszas jogi huza-vona után a Sony megegyezett a Marvellel, így végre kedvenc hálószövőnk is bekerül a Marvel Filmes Univerzumba!

Kép: Marvel/Sony Facebook

Régóta várt örömhír ez, ennél már csak az lenne durvább, ha a galaxis őrzői, a Bosszúállók, Pókfej és az X-MEN szerepelne egy filmben, no de ne legyünk telhetetlenek. Megtörtént tehát a csoda: a Sony Pictures Entertainment és a Marvel Studios megegyezett, és a két cég ma adta hírül, hogy a Sony “behozza” a Marvelt Pókember csodálatos világába. Méghozzá nem is akárhogy: valószínűleg egy teljesen új színész megformálásában.

A megegyzés alapján az új Pókember először egy Marvel Filmes Univerzumhoz (a továbbiakban MFU) tartozó filmben fog felbukkanni – tippünk szerint ez a Captain America: Civil War lesz – majd megkapja saját bemutatkozó filmjét 2017. július 28-án a Sony Pictures jóvoltából. A Marvel részéről Kevin Feige, a Sony-éról pedig Amy Pascal veszi fel a (pók)fonalat, hogy együtt munkálkodjanak egy szebb és Pókemberesebb jövőért. A döntő jogok a Sony-nál maradnak, így ők végzik majd a finanszírozási és terjesztési munkálatokat, valamint ők gyakorolják a “végső kreatív kontrollt” is a jövőbeli Pókember filmek felett. És ha minden jól megy, nem csak Pókarc fog Marveles filmekben felbukkanni, hanem Marveles hősök is tiszteletüket tehetik a hálószövő későbbi kalandjaiban, éljen-éljen!

Kép: Spider-Man Facebook

Lássuk, mit nyilatkoztak a fejesek eme jeles alkalomból:
 
“Pókember a Marvel remek karaktereinek egyike, akit az egész világon kedvelnek. Izgatottan várjuk, hogy a Sony Pictures-zel karöltve az MFU-ba emeljük a hires hálószövőt, így új történetmesélési és franchise-építési lehetőségeket megnyitva.”
- Bob Iger, CEO, The Walt Disney Company
 
“Mindig is együtt akartunk működni a legjobb és legsikeresebb filmkészítőkkel, hogy még nagyobbá tegyük a címeinket és fejlesszük karaktereinket. Marvel, Kevin Feige és Amy - akik segítettek finomhangolni ezt a megegyezést - a tökéletes csapat ahhoz, hogy megalkossák Pókember következő fejezetét (…) Ez a helyes döntés mind a franchise, az üzletünk, a Marvel és a rajongók számára is.”
- Michael Lynton, CEO, Sony Pictures Entertainment
 
“A Sony Pictures és a Marvel Studios egyaránt szereti a Pókember univerzum karaktereit, és hosszú, sikerekben gazdag közös múltra tekinthetnek vissza. Ez a magasabb  szintű együttműködés a tökéletes módja Peter Parker történetének jövőbeni megvalósításainak.”
- Doug Belgrad, elnök, Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group
 
“Rendkívül izgatott vagyok, hogy összeállhatok a Sony Pictures-ös barátaimmal, valamint Amy Pascallal a következő Pókember film megalkotásához. Amy már belemerült a világ egyik legjobban szeretett karakterének filmes megvalósításaiba. A Marvel bevonása remélhetőleg magával hozza azt a folytonosságot és hitelességet, amit a rajongók elvárnak az MFU-tól is. Ugyanennyire izgulok Pókember megjelenése miatt az MFU-ban is, amit mi a Marvelnél és a rajongók ugyanúgy évek óta várunk.”
- Kevin Feige, elnök, Marvel Studios

Miután kiörömködtük magunkat, meg is indulhat a találgatás: Tobey Maguire és Andrew Garfield után vajon ki öltheti magára Pókember jelmezét?
#CinemaKlub#pókember#spider-man#sony#bosszúállók#avengers#marvel#képregény#megegyezés#alku#szuperhosok#reboot#crossover

Címlapról ajánljuk