VIDEÓ

8:56
Reggeli„Ez rólam lepereg” – nem érdekli Rost Andreát, ha azért kritizálják, mert fellépett Magyar Péter tüntetésén
2024. június 18. 12:01

„Ez rólam lepereg” – nem érdekli Rost Andreát, ha azért kritizálják, mert fellépett Magyar Péter tüntetésén

Nagyon sok művész nem meri kinyilvánítani a véleményét Rost Andrea operaénekes szerint, aki áprilisban azzal került a hírekbe, hogy fellépett Magyar Péter tüntetésén. A felkérés után kicsit ő is vacillált, de úgy érezte, nincs veszítenivalója, és nagyon büszke volt magára, hogy igent mondott – nem jó szerinte, hogy Magyarország ennyire polarizált, be kéne temetni az árkokat. Bár a tüntetés óta nemigen csörög a telefonja, és ez félelemmel és kiszolgáltatottság-érzéssel tölti el, most mégis élete legfontosabb feladatán dolgozik: első rendezéseként a Varázsfuvolát fogják színpadra állítani az Eötvös10-ben, a meghallgatások nemsokára elkezdődnek.
10:26
ReggeliA Bagossy Brothers Company karrierje fénypontjára készül
2024. június 18. 11:54

A Bagossy Brothers Company karrierje fénypontjára készül

Bár már egy hónapja letudták a nagykoncertjüket Budapest Parkban, a nyár nem a pihenésé a Bagossy Brothers Company tagjai számára. Beindult a fesztiválszezon, és mint a frontember Bagossy Norbert és testvére, a basszusgitáros Bagossy László mondta, ilyenkor fele időben a turnébuszon, fele időben a koncerthelyszíneken laknak. Idén ráadásul rajongóikkal öt szakaszban körbebiciklizik a Balatont, felsőörsi megállójukon pedig kétnapos pikniket tartanak koncertekkel, vendégzenészekkel – ez lesz a Balaturné és a Hegyilevegő Piknik. Eközben pedig egy új zenei kalandba is belefogtak, melyet karrierjük fénypontjaként írnak le: a „Csillag az égen” projektben néptáncosokkal, népzenészekkel készülnek egy különleges előadásra, melyről többet is elárultak a Reggeli stúdiójában.
5:33
ReggeliRákdiagnózisa óta először mutatkozott a nyilvánosságban Katalin hercegné
2024. június 18. 9:36

Rákdiagnózisa óta először mutatkozott a nyilvánosságban Katalin hercegné

Az angol királyi család örökös téma a világban: szinte nincs is nap, hogy ne olvashatnánk róluk híreket. Nemrég Katalin hercegné mutatkozott ismét a nyilvánosságban rákdiagnózisa óta először, részt vett ugyanis III. Károly király születésnapjára rendezett ünnepségen, és láthattuk a Buckingham-palota erkélyén. A király maga pedig rengeteget dolgozik, holott az ő egészsége sem az igazi. Hogy milyen Katalin hercegné állapota, hogyan bírja a koronával járó terheket a szintén rákkal küzdő III. Károly, és hogy milyen a jelenlegi kapcsolata a családdal a királyi feladatairól lemondott Harry hercegnek, arról Shenouda Nórával, az angol királyi család szakértőjével, a Royal sztorik & Királyi krónikák blog szerzőjével beszélgettünk a Reggeli stúdiójában.
0:31
VideóVideó: Hatalmas lángokkal égnek az orosz olajraktárak a dróntámadás után
2024. június 18. 9:34

Videó: Hatalmas lángokkal égnek az orosz olajraktárak a dróntámadás után

Több olajtároló tartály kigyulladt egy dróntámadás után kedden kora reggel az oroszországi Rosztov déli régió Azov városában – közölték a hatóságok. „Az előzetes adatok szerint nincsenek áldozatok” – írta Vaszilij Golubev, az Ukrajnával határos Rosztov régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma a Telegramon közölte, hogy a tűz 5000 köbméteren terjedt el, és több tucat tűzoltó küzd a lángokkal. Ukrajna részéről nem érkezett azonnali kommentár. Kijev gyakran hangoztatta, hogy Oroszország energetikai, katonai és közlekedési infrastruktúrájának célba vétele aláássa Moszkva háborús erőfeszítéseit. Azov városa a Don folyónál fekszik, mintegy 16 kilométerre az Azovi-tengertől.
8:37
ReggeliKudarccal indult az Eb – sokkal nagyobb a teher a válogatotton, mint az előző két kontinenstornán
2024. június 18. 8:30

Kudarccal indult az Eb – sokkal nagyobb a teher a válogatotton, mint az előző két kontinenstornán

Kellemetlen meglepetéssel kezdődött a magyar válogatottnak a foci-Eb, az első mérkőzésen ugyanis Svájc ellen rögtön egy vereségbe futottak bele. Matthesz Flóra, az RTL Bajnokok Ligája műsorvezetője felidézte a szövetségi kapitány, Marco Rossi nyilatkozatát, miszerint a magyar csapat nem számított a svájciak felállására, és sem csapat-, sem egyéni szinten nem azt hozta a válogatott, amit vártak tőle. Az elvárások pedig sokat számítanak: a két előző Eb-n már az nagy szó volt, hogy kijutottunk, Matthesz Flóra szerint most viszont sokkal nagyobb teher nehezedik a csapatra. Az interjúban szóba került Ádám Martin mémesedése, és az is, hogy mire számíthatunk a németek elleni meccsen.