VIDEÓ

6:46
ReggeliProblémamentesek és nem öregednek a mesterséges intelligenciás szépségek, leválthatják a modelleket?
2024. július 10. 8:07

Problémamentesek és nem öregednek a mesterséges intelligenciás szépségek, leválthatják a modelleket?

Megrendezték a világ első Miss AI szépségversenyét. A zsűri szépség, technológia, valamint közösségimédia-jelenlét kategóriákban pontozta az indulókat. Kenza Layli marokkói, hidzsábot viselő aktivista, életmódinfluenszer nyerte a versenyt. A lány annak ellenére, hogy nincsenek érzelmei, őszintén örült annak, hogy a rangsor élére került. Somogyvári Edit stylist azt jósolja, bár az emberek keresik a valódit, jöhet egy olyan időszak,a mikor háttérbe szorulhat a modellek, fotósok, stylistok és a divatszakmában dolgozók munkája. Ráadásul már több nagy világmárka is használja a mesterséges intelligenciát termékeik reklámozására. 
4:03
Fókusz„Talán túl nagy falat is volt ez nekünk” – nyilatkozta korábban kapcsolatukról Dárdai Blanka
2024. július 9. 19:30

„Talán túl nagy falat is volt ez nekünk” – nyilatkozta korábban kapcsolatukról Dárdai Blanka

L.L. Junior és Dárdai Blanka idén márciusban a Fókuszban beszéltek először kamerák előtt a kapcsolatukról. Közös életükből sokan csak a csillogást, az utazásokat és a luxust látták, a sok beszélgetést, a problémamegoldásokat és a munkát már nem. „Talán túl nagy falat is volt ez nekünk, és azért jelent meg elég sok cikk arról, hogy itt viharos minden” – mondta márciusban Dárdai Blanka. Hogy azóta mi történt kettejük között, még nem lehet tudni. Egy dal írása közben kerültek kapcsolatba egymással először és egy korábbi, Junior által jegyzett dalszövegben is furcsa egybeesést fedeztek fel, ami sorsszerűvé tette a találkozásukat. Erről is meséltek a videóban.
2:07
IdőjárásIdőjárás 2024-07-09
2024. július 9. 18:23

Időjárás 2024-07-09

Továbbra is folyamatos dél, délnyugat felől a szubtrópusi, afrikai eredetű légtömeg utánpótlása, emiatt a következő napokban is rendkívül meleg időre számíthatunk, az ország nagy részén tovább fokozódik a forróság. Kedd délután is kialakult néhány helyen hűsítő zivatar, ezek az éjszaka folyamán megszűnnek, hajnalban pedig már csak fátyolfelhők lehetnek az égen néhány helyen. Nem lesz friss a hajnal, a minimum-hőmérsékletek nagyrészt 20 fok körül, illetve afölött alakulnak, inkább csak a hidegre hajlamos északi völgyekben, illetve a homokhátságokban csökkenhet 20 fok alá a hőmérséklet. Csütörtökön napközben pedig folytatódik a nyári idő sok napsütéssel, az ország déli, délkeleti részén nagy területen 35 fok fölötti csúcsértékekkel. Egy közeledő hidegfront hatására azonban északnyugat felől némivel nedvesebb levegő sodródik be térségünk fölé, ezeken a tájakon így növekszik a záporok, zivatarok esélye.
2:04
VideóVideón az orosz terrorbombázás gyerekeket célzó, sokkoló pusztítása
2024. július 9. 10:36

Videón az orosz terrorbombázás gyerekeket célzó, sokkoló pusztítása

A videófelvételek alapján szinte biztos, hogy célzott orosz támadás érte a kijevi gyerekkórházat, amiben a gyermekonkológiai részleget pusztították el az orosz terrorbombák. A civil lakosság ellen irányuló akcióban 25-en haltak meg, köztük 4 gyerek is. A kormány kedden gyásznapot hirdetett a háború egyik legsúlyosabb légitámadása miatt. Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy az ország legnagyobb és legjobban felszerelt gyermekkórházának öt részlege megsérült, és a gyermekeket más intézményekbe evakuálták. A megrázó képeken sérült és beteg gyermekek és családtagjaik várakoznak az kórház előtt az utcán az orosz terrortámadás után. A belső képsorok még drámaibbak. Az orosz terrorbombázás néhány nappal Orbán Viktor „békemissziója” után történt.
4:19
VideóVideó: Víz alá került Houston Beryl miatt, ami gyilkolt, rongált, majd gyengült
2024. július 9. 10:25

Videó: Víz alá került Houston Beryl miatt, ami gyilkolt, rongált, majd gyengült

Drónvideó mutatja, hogy a víz teljesen elárasztotta Houston városát, miután a halálos Beryl trópusi vihar végigsöpört Texas délkeleti részén. Legalább három ember meghalt, egy 53 éves férfi és egy 74 éves nő akkor, amikor fák dőltek a házaikra. Egy harmadik ember a helyi hatóságok szerint megfulladt. A vihar elárasztotta az autópályákat, és le kellett zárni az olajkikötőket is, valamint több mint 1300 repülőjáratot kellett törölni. Az áramellátás 2,7 millió otthonban szűnt meg. A texasi Surfside Beachen egy háznak teljesen lekapta a tetejét az egyébként egyre gyengülő hurrikán. Az előrejelzések szerint kedden már trópusi ciklonná szelídül.