VIDEÓ

5:43
ReggeliPankotai Lili szerint más országban már lángolna a főváros
2023. szeptember 25. 10:41

Pankotai Lili szerint más országban már lángolna a főváros

„Az, hogy a tanévkezdés előtt egy nappal ideiglenes órarendeket adnak, mert nem lehet tudni, milyen tanári állások betöltetlenek, egy nyugati országban önmagában elég lenne ahhoz, hogy lángoljon a főváros” – mondta Pankotai Lili aktivista az oktatás helyzetéről a Reggeliben. Idén először egy új kategóriában is hirdettek győztest a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) díjátadóján, ahol a szabadabb országért küzdő bátor civileket jutalmazzák. A 18-25 évesek között Pankotai Lili nyert. Lili a Reggeliben elmesélte, nem számított a TASZ díjára, mégis készült köszönőbeszéddel, hogy tudjon mit mondani, ha őt tüntetik ki. A fiatal aktivista mesélt az utóbbi évek tüntetéseiről is – a diákok másfél éve küzdenek a tanárok és az oktatás helyzetének javításáért.
9:49
Videó„Őrületes buli volt gyerekként verekedni Bujtor Istvánnal” – így éltek a legendás magyar gyerekfilmek sztárjai a 2000-es években
2023. szeptember 25. 10:11

„Őrületes buli volt gyerekként verekedni Bujtor Istvánnal” – így éltek a legendás magyar gyerekfilmek sztárjai a 2000-es években

A magyar gyermek- és ifjúsági filmek aranykora a 70-es 80-as években volt, ezeken a filmeken generációk nőttek fel. Talán már csak ők emlékeznek a főszereplőkre. 2010-ben ezen a napon mutattuk be a riportot, amelyben megszólal a Gyerekrablás a Palánk utcában című film főszereplője, Léner András, Az Utánam, srácok! színésze, Jelisztratov Szergej és a Keménykalap és krumpliorrból ismert Hamar Pál. A Keménykalapot még Kanadában is vetítették, Hollywoodban pedig gyerek-Oscart kapott. A riportban Ráday Mihály Kossuth-díjas magyar filmoperatőr, rendező is kulisszatitkokat oszt meg. És kiderül az is, ki utazott egy stábautóban Gobbi Hildával.
3:26
Fókusz„Nem tudjuk a megfelelő polcon kezelni, hogy egy magyar játékos topcsapatban szerepel” – miért kapták fel sokan a fejüket Szoboszlai Dominik sikerére?
2023. szeptember 25. 7:35

„Nem tudjuk a megfelelő polcon kezelni, hogy egy magyar játékos topcsapatban szerepel” – miért kapták fel sokan a fejüket Szoboszlai Dominik sikerére?

Nagyon rég volt olyan magyar játékos, aki egy topcsapatban folyamatosan szerepelhet. Szoboszlai Dominik ilyen, liverpooli igazolásával itthon és nemzetközi szinten is sokan figyelnek most a magyar focistára. Követőinek száma a közösségi médiában megduplázódott, és mindent megadnak neki ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa – mondják a szakértők. Milyen jövő várhat Szoboszlai Dominikre? A Fókusz riporterének Hrutka János és Lisztes Krisztián, az RTL 3 szakértői, valamint Vincze Dávid sportmarketing-szakértő és Forgács Mariann közösségimédia-szakértő helyezte kontextusba a sportoló sikerét.