KERESÉS search-close

rovarok

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rovarok"

Kezdődik a poloska-invázió!


szerző:
2019.03.04. 16:44
Kezdődik a poloska-invázió!

A jó idő miatt indul a poloskainvázió, az általunk kérdezett biológus szerint ráadásul újabb kártevők is elszaporodhatnak. Egy gazdálkodó Híradónknak azt mondta, félti a termést, emiatt már most kezdi a rovarirtást a földjein. Még több info a poloskákról ITT!

JÓ ÉTVÁGYAT!: Virslihez hasonló óriás rovarlárva és ehető tücskök

Egészen elképesztő rovarokat is bemutatott nekünk a rovarkutató, akit arról kérdeztünk, vajon melyiket lehet megenni. A rovarevésről szóló riportunkat megnézheti ITT!

Itt a poloska-invázió!


szerző:
2018.10.10. 18:00
Itt a poloska-invázió!

A mezei poloska a hűvös beálltával keresi a túlélésül szolgáló meleg területeket. Ezért jelennek meg most tömegesen a nyílászárók körüli apró résekben, ahová el tudnak bújni. Emberre nem veszélyesek, csak zavaró a jelenlétük. Szakértőket kérdeztünk, mit tehetünk ellenük?

Barkács műsor Istenes Bencével: a purhab csodákra képes a Fülöp-szigeteken!

Istenes Bence a Survivor ideje alatt egy bungalóban lakik, ami igen szellős a rajta található réseknek köszönhetően. Annak érdekében, hogy minden bogarat és hüllőt a lakóhelyén kívűl tartson a műsorvezető, purhabbal tömte be a házon található lyukakat.

Rovarinvázió egy HÉV kocsiban

Elképesztő felvételeket kaptunk egy a csepeli HÉV-en utazó nézőnktől. Az látszik rajta, hogy rovarok ezrei szállták meg a gyorsvasút kocsijait. Az utasok csapkodnak, legyeznek a párzási időszakban lévő kérészek hatalmas felhőjében.

Rovarok, lárvák a tejüzemben

Rovarok  a sajton, lárvák  a padlón egy Hajdú-Bihar megyei tejüzemben, aminek a működését a NÉBIH június végén azonnali hatállyal felfüggesztette. A hivatal több mint 3 tonna tejterméket semmisített meg. A tulajdonos szerint nem voltak nagy szabálytalanságok, mindent gyorsan rendbe hoztak. Az ellenőrök azóta tényleg mindent rendben találtak, a felfüggesztést feloldották, de a cég több milliós bírságra számíthat.

 

Bogárevésről beszélt a miniszter

Óriáshangyát és szöcskét kell majd enni, ha Magyarország menekülteket fogad be. Ezt mondta egy kampányrendezvényen a földművelésügyi miniszter, aki szerint a rovarok fogyasztása is az úgynevezett Soros-terv része. A DK szerint a kormánypárti politikusok azért dobnak be ilyen témákat, mert el akarják terelni a figyelmet például a mélyszegénységről.

Tóth Andi zokogva tért vissza a táborba

Andi teljesen kikészült a Bátorságpróbán, ahol különféle bogarak borították el a testét. A fiatal lány könnyek közt tért vissza a táborba, ahol megpróbálták őt megvigasztalni a többiek.

Vajon Annék lenyelik a békát?


szerző:
2017.07.20. 08:46
Vajon Annék lenyelik a békát?

A Reggeli műsorvezetői valójában igencsak ízes ételekkel találkozhattak, ugyanis rovarokat kóstolgattak. Mindeközben Szabó Mariann a Bogárétel Alapítvány elnőke és Sztipanov Mariann gyógypedagógus mesélt az entomofágia, azaz a rovar fogyasztás előnyeiről!

Penész a falakon és a savanyúságon

Penészes falak, a hordókban penészes savanyúság. Ilyen állapotokat talált a NÉBIH egy fővárosi, savanyúságokat előállító üzemben. Ráadásul a helyiségeket ellepték a rovarok, mert nem volt szúnyogháló. Koszos zöldségeket is tároltak ott, a dolgozóknak nem volt érvényes egészségügyi igazolásuk. Az ellenőrök csaknem 40 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Sáskák tízmilliói lepték el Dél-Oroszországot

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Dél-Oroszország több régiójában a sáskajárás miatt. Rovarok tizmilliói lepték el a földeket, katasztrofális károkat okozva a termésben. A helyiek szerint bibliai méreteket öltött az invázió.

CELEBEK: Ki mitől tart leginkább a dzsungelben?

A Celeb vagyok, ments ki innen sztárjai bevallják titkos félelmeiket. Szabó Zsófi a hüllőktől, Krasznay Tünde pedig a rovaroktól tart leginkább. Bódi Sylvi, elmondása szerint, nem kényes a nomád életmódra, kifejezetten várja, hogy több időt tölthessen a természetben.

Undort keltő lárvák lepték el Tiszaderzset

Tömegesen megjelenő, egyesekből undort kiváltó fekete színű rovarlárvákra figyeltek fel a Szolnok megyei Tiszaderzsen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való