Celeb vagyok, ments ki innen!

Franciás nyelőcső sertésherével és kacsintós omlettel

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 21:29

Curtis és Jázmin átvette a műsorvezetést Balázséktól egy rendhagyó gasztroműsor erejéig. Íme a celebek ínycsiklandó ételének receptje, ha te is elkészítenéd otthon!

Hozzávalók:

  • 1 db sertéshere
  • 1 pár sertésszem
  • Fél fej vöröshagyma
  • 1 db előfőzött sertés nyelőcső
  • 1 tojás
  • 2,5 gr törött bors

A bikaherét vékony szeletekre vágva pirítsuk meg lassú tűzön, egy kevés olajon, a fél fej apróra vágott vöröshagymával együtt. Amíg az olajon halkan sercegő sertéshere kezdi elnyerni tökéletes színét, kellő időnk adódik a nyelőcső megfelelő előkészítésére és fűszerezésére. Szórjunk szét törött borsot egy vágódeszkán és a nyelőcsövet sodorjuk rajta úgy, hogy az minél több borsot szívjon magába. Figyeljünk arra, hogy ne siessünk. 

Ezután vágjuk darabokra és adjuk hozzá a tűzön piruló sertésheréhez. Fontos, hogy ezt valaki mindig kavargassa, hiszen köztudott, hogy könnyen odaég. Ezzel egy időben, a két lédús szemet szétnyomva, kezdjük el felverni egy tojással, mintha csak rántottát készítenénk. Ha ezzel megvagyunk, öntsük hozzá a serpenyő tartalmához és kevergessük egészen addig, amíg jól összeérnek az ízek. Amíg folyamatos kevergetés mellett egyre sűrűbb lesz az étkünk, tökéletes alkalom nyílik egy kis kóstolóra, hogy ellenőrizzük, megfelelő-e a fűszerezés. 

Figyeljünk, nehogy a sok fűszer elvegye az egzotikus ételek zamatát, hiszen ez igazán kár lenne!

#Celeb vagyok, ments ki innen!#rtl#jázmin viktória#molnár nini#janicsák veca#curtis

Címlapról ajánljuk