Cápák között

Tomán Szabina gyerekkori álmát Cápaként váltotta valóra!

rtl.hurtl.hu

2020. június 9. 9:00

A Cápák között hatodik adásában az egyetlen női Cápa, Tomán Szabina újra lecsapott egy “kishalra” és sikeresen befektetett egy környezettudatos vállalkozásba, de volt, aki az “internet feltalálásáért” 85 millió forintot kért volna a befektetőktől.

A Cápák értetlenül ültek Hoppál András ötlete előtt, aki egy internetes cégadatbázis kieépítéséért és üzemeltetéséért kért volna 85 millió forintot, 40%-os üzletrészért cserébe. A befektetőket nem sikerült meggyőznie arról, hogy ötlete nem egy amúgy illegális, piramsjáték szerű megoldás, így mindenki kiszállt az ajánlattétel előtt.  Moldován András ezúttal sem köntörfalazott, röviden összefoglalta a problémáját a vállalkozóval: “Néhány olyan embert ismerek, akik fölhajtanak rossz írányba az autópályán és utána azonnal fölhívják a rendőrséget, hogy egy csomó bolond szembe jön.”
 

 

Az üzleti showműsorban ezúttal a Cápák testi épsége is veszélybe került! Gaál Attila egy edzésmódszerrel egybekötött “stability board”-ot mutatott be, amely egy új tréning módszer alapja. Balogh Levente ki is próbálta az eszközt, Moldován András segítségével! A fiatal vállalkozó 12 millió forintért érkezett a műsorba, hogy fellendítse üzletét. Balogh Péter azonban nem tudott elvonatkoztatni az ötlet egyszerűségétől, véleménye szerint egy “cső és deszka” nem ér meg ennyi befektetést sem, a Cápák végül kiszálltak, nem tettek ajánlatot.
 

 

A hosszú évek óta cukrászmesterként dolgozó Vasmatics “Marci” József 35 millió forintért cserébe 11%-ot adott volna vállakozásából, amely exkluzív csokoládékat készít. Kapacitásnövelésre szerette volna felhasználni a befektetett összeget. A sütés szeretét még nagymamájával való közös munka alkamával szívta magába, gyermekeinek pedig egy nagy élelmiszerpipari birodalom átadását álmodta meg. Marci annyira elhivatott, hogy családja is felbomlott szenvedélye, a csokikészítés miatt. A Cápák, annak ellenére, hogy érzelmileg megérintette őket a történet, végül az üzleti szempontokat vették figyelembe: ez egy egyszemélyes vállalkozás, ami még nem alkalmas arra, hogy befektetést realizáljon. Így az üzletemberek azt tanácsolták a cukrászmesternek, hogy találjon egyensúlyt az életében, több család, kevesebb üzlet, így sikeresebbnek érezheti magát a jövőben.

 


A negyedik pitch-et egy fiatal házaspár női vállalkozója mutatta be. A környezettudatos, csomagolásmentes és Magyarországon egyedülálló bolthálózat lehetősége azonnal felkeltette a befektetők figyelmét. Pocsaji Csilla párja Crohn-betegsége miatt vágott bele az üzletbe, hogy egészségtudatosan táplálkozzanak, ezt kapcsolta össze a környezettudatossággal: az élemiszereket forgalmazó boltban nem használnak nem lebomló csomagolást, így “aki nem akar szemétben úszni”, az ezt a Békéscsabán már üzemelő boltot keresheti fel. A vállalkozó célja, hogy egy üzletláncot hozzon létre. Tomán Szabina, aki e téren komoly üzleti tapasztalattal bír, rá is harapott a kishalra! A vállalkozó 15 millió forintért érkezett, amiért eredetileg 10%-os üzletrészt ajánlott fel, végül 25%-os tulajdonrész-átadásban állapodtak meg. A vállalkozó a Telekom Digitálisan Tettrekész díjazottja és a K&H az innováciért díj egyik jelöltje.
 

#Cápák között#tomán szabina#pocsaji csilla#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk