Cápák között

Celeb meglepetésvendéget hozott Dr. Varga Eszter a Cápák közöttben feltűnt ruhacserés üzletbe

Takács NoémiTakács NoémiEndrődi DominikEndrődi Dominik

2024. május 28. 11:30

Dr. Varga Eszter a Cápák között 7. évadában befektetett Fritzson-Bajdon Tünde ruhacserés vállalkozásába, a Swappisba. Az rtl.hu ellátogatott Tünde üzletébe, ahová Dr. Varga Eszter és egy meglepetésvendég, Herczeg Zoltán is betért. Tünde és Eszter személyes példáikon keresztül meséltek a fenntarthatóság és a divat kapcsolatáról, az egymáshoz fűződő első benyomásaikról és a tízezer főt meghaladó Swappis-közösségről is. 

A Swappis vállalkozója ruhacsereboltjával szeretné megállítani a divatipar túlfogyasztását


Fritzson-Bajdon Tünde öt éve alapította meg Swappis üzletét, ahol az emberek leadhatják megunt ruháikat, cserébe pedig később 50 százalékos kedvezményre beváltható pontokat kapnak. Ezzel olyan körforgást hoz létre, amelyben új gazdára találhatnak az akár egy év után kidobott öltözékek. Vállalkozásával szeretné lelassítani a tömeggyártott ruhák miatt kialakuló túlfogyasztást, ami az egyik legszennyezőbb iparággá teszi a textil- és ruhaipart.

„Egészen zseniális vagy!” – Moldován Andrást lenyűgözte a Swappis vállalkozójának stratégiája


Moldován András kikerekedett szemekkel nézett Fritzson-Bajdon Tündére, amikor rájött, hogy a Swappis vállalkozója semmit sem fizet a felhalmozott árukészletéért, hiszen a leadott ruhákért pontokat ad a hozzá betérőknek. A pontokkal később a vásárlók jól járnak, de a tulajdonosnak sincs gondja a beszerzésre. Annak ellenére, hogy a Swappis működésével mindegyik Cápát levette a lábáról, végül csak Dr. Varga Eszter tett ajánlatot.

Tünde a műsorban nem csak a Cápák elismerését nyerte el, ugyanis a Raiffeisen Bank neki ítélte a Cápák között 7. évadának 11. adásában a Raiffeisen-különdíjat. 

Kattints a képre, és olvasd el a Tündével készült interjút:

Dr. Varga Eszter: Én is fast fashion rajongó voltam

#Cápák között#Videó#swappis#dr. varga eszter#fritzson-bajdon tünde#vállalkozás#fenntartható divat#herczeg zoltán#vásárlás

Címlapról ajánljuk