Cápák között

Swappis (Raiffeisen)

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 16:27

A Raiffeisen-különdíj jelöltje a Cápák között 7. évadának 11. adásából Fritzson-Bajdon Tünde.

Miért döntött úgy, hogy vállalkozni kezd? Nem félt a bizonytalanságtól?

Hozzám a vállalkozás, mint életmód, mint karrier, mindig is közel állt, hiszen a szüleim is vállalkozók, ilyen közegben nőttem fel. Az ötlet megszületése volt inkább az, ami késleltette ezt a dolgot, mely egy hosszú útkeresési folyamat eredménye volt. Mivel kis lépésekben, kísérleti jelleggel haladtam előre és nem vállaltam nagy anyagi kockázatot, így nem féltem a bizonytalanságtól, inkább nagy kíváncsisággal és lelkesedéssel vágtam bele.

Mi volt a legnagyobb sikerélménye idáig?

Legnagyobb sikerélménynek azt éltem meg, mikor Svédországban egy ingyenes ruhacsere rendezvény után engedélyt kaptam egy bevásárlóközpontban, hogy pop up boltként folytathassam és teszteljem az ötletet. Magyarosságon pedig az, mikor be kellett költöztetnem a boltot Budapest belvárosába, mert annyira nagy igény mutatkozott rá a hidegkúti telepünkön.

Mi volt a legnagyobb kudarcélménye idáig?

A covid alatti bezárás és megtorpanás volt az, ami elbizonytalanított a folytatásban, mert ebben az időszakban nem volt nyereséges a vállalkozás.

Ha újrakezdhetné, lenne olyan döntése, amit megváltoztatna? Ha igen, melyek azok?

Nem változtatnék meg semmit, mert akkor most valószínű nem ott tartanék, ahol most vagyok. Én mindig a körülményekhez alkalmazkodom, és ami nem úgy sikerül, ahogy azt elképzeltem, abból mindig lehet tanulni és továbblépni. Ez a vállalkozói lét folyamatos fejlődésre sarkalló esszenciája.  

El tudja különíteni a munkát a magánélettől?

Persze. Fontos, hogy a munka mellett legyen minőségi időm magánéletre is, hiszen van családom és az adja a feltöltődést. Viszont különösen az elején sok energiát szántam a vállalkozásomra a magánéleti időmből is. Ezt mára már jobban sikerült kontrollálnom, különválasztanom a kettőt, ami annak is köszönhető, hogy a vállalkozásomban helyére kerültek a dolgok, mikor létrehoztam az alapokat.

Inkább támogatták az ismerősei, vagy többen voltak, akik kétségeket fogalmaztak meg?

Inkább támogattak, drukkoltak a barátok és családtagok, de volt akinek kétségei voltak a vállalkozás sikerével kapcsolatban vagy nem értették, mi az ami engem motivál ebben. A lelkesedésemet és a sikereimet látván viszont örültek a sikereimnek és mindig mögöttem álltak.

Sikerült elkülöníteni a vállalkozás és a saját pénzügyeit?

Természetesen. A vállalkozásomnak saját bankszámlája van és az ide befolyó bevételt megpróbálom a vállalkozás fejlesztésére fordítani amellett, hogy nekem is elegendő bevételi forrást nyújtson, amiből meg tudok élni. Ezért csak kis lépésekben tudok haladni előre. Befektetők és üzleti partnerek bevonásával illetve franchise hálózatban való terjeszkedéssel pedig lehetővé válna a vállalkozás további fejlesztése.

Ha ez nem sikerülne (sikerült volna), van következő terve?

Most alakulóban van egy üzleti partner belépése és egy kft. megalapítása, amiben bízok, hogy előrelépést fog hozni a Swappis életében. 

#Cápák között#rtl#Raiffeisen Bank#különdíj#swappis#fritzson-bajdon tünde

Címlapról ajánljuk