Cápák között

Balogh Petya és Gódor Zola áldozatai voltak az iskolai bullyingnak

Takács NoémiTakács NoémiEndrődi DominikEndrődi Dominik

2024. május 15. 6:21

Balogh Petyát és Gódor Zolát – a Rapid Matek megálmodóját – gyerekként egyaránt kiközösítették osztálytársaik, azért mert „túl" okosak voltak. Míg Zola a szüleihez fordult segítségért, addig Petya sajátos módszert választott arra, hogy kikerüljön a bullying ördögi köréből. 

Röpdolgozattal készült a Cápáknak a matematikai úttörője

Gódor Zoltán egy olyan platformot álmodott meg, ahol időtől és tértől függetlenül, bárhol és bármikor lehet tőle tanulni. A fontos információkat laza hangulatban tálaló srác fő szempontja a problémamegoldás, és azt állítja, hogy bárki szintet tud lépni matematikából. Zola a Rapidmatekot bemutató pitch előtt kihívás elé állította a befektetőket, akiknek matekfeladatokat kellett megoldaniuk. A videóból kiderül, hogyan teljesítettek a Cápák.

„Te a nemzet matektanára vagy” – Balogh Petya régi vágya teljesülhet a Rapidmatekkal

Bár az összes Cápa tett befektetési ajánlatot Zoltánnak, a vállalkozó végül Balogh Petyát választotta, aki 20 millió forintot kínált 20 százalék tulajdonrészért cserébe. Petya reméli, hogy Zolával együtt vissza tudják hozni azt az időszakot, amikor Magyarország erős volt matematikából, és hogy Bolyai János neve mellett Gódor Zoltáné is beugrik majd az embereknek.

#Cápák között#Videó#balogh petya#rapid matek#gódor zola#bullying#középiskola#érettségi

Címlapról ajánljuk