Cápák között

Modern Goddess (Raiffeisen)

rtl.hurtl.hu

2024. április 28. 21:00

A Raiffeisen-különdíj jelöltje a Cápák között 7. évadának 10. adásából a Modern Goddess.

Miért döntött úgy, hogy vállalkozni kezd? Nem félt a bizonytalanságtól?

Tina : Bennem mindig ott volt az igény arra, hogy saját vállalkozásom legyen. Fiatal korom óta mindig több munkám is volt egyidőben, melynek egyik része alkalmazotti állás, másik része vállalkozás volt. Azt is tudtam, hogy nőként olyan munkát szeretnék, amit szabadon alakíthatok a családunk igényeihez. A szülés-születés szakmai világában 10 éve vagyok jelen, mégis a saját és barátnőim anyasága hozta meg bennem azt a szakmai érést, amiből a Modern Goddess vállalkozás születhetett. A vállalkozásban azt szeretem, hogy sok múlik rajtam. Azon, hogy én mennyire ügyesen mérem fel a lehetőségeimet és az adottságaimat, hogy észreveszem-e azt, ami fejlesztést igényel vagy azt, ami már nem szolgálja a cégem fejlődését. Így sokkal inkább érzem, hogy a lehetőségeimnek, a bevételemnek és a szakmai sikereimnek én lehetek a kapitánya. Könnyen és gyorsan alkalmazkodom, hajlandó vagyok változtatni, lemondani vagy kockáztatni, amikor szükséges. Azt is tudom, hogy a szerteágazó tapasztalataim miatt , bármikor el tudok helyezkedni a jelenlegi szakmámban vagy más pozícióikban alkalmazottként. Így számomra vállalkozónak lenni nem bizonytalanság, hanem lehetőség.

Isti: Bizonytalanul nem lehet vállalkozást indítani. A kezdetektől volt egy célunk a vállalkozással, és – bár voltak és vannak nehézségek, kihívások – mindig is hittünk abban, amit csinálunk, és kitartottunk. Szerencsére az első pillanattól kezdve pozitívak voltak a visszajelzések és azóta töretlenül megyünk előre!

Mi volt a legnagyobb sikerélménye idáig?

Tina: A sikert több módon definiálom, így három sikerélményemet osztanám meg. Üzletileg a legnagyobb sikernek azt élem meg, hogy szinte tőke nélkül építettük fel a márkát. Van ereje annak az érzésnek, hogy a semmiből teremtettünk valami csodásat. A legnagyobb szakmai sikerélményem, hogy a Modern Goddess kártyacsomagokat ma már a szülés-születés világában rengetegen ismerik, több tízezer édesanyát kísért már el az anyává válás útján. Ezek a nők egymást emelik, amikor ezeket a kártyákat egymással megosztják.Olyan emberként, akinek célja tenni egy empatikusabb és szeretetteljesebb világért, a legnagyobb sikerélményem, hogy a Modern Goddess kártyákból készült poszterek számos magyar szülészeti-és csecsemős osztály falait is díszítik, összesen 17-et. Ezzel megszámlálhatatlanul sok nőnek adnak erőt a szülés óráiban.

Isti: Ami a vállalkozást illeti, én a legbüszkébb – a kórházak mellett persze – az angol nyelvű kártyák nemzetközi eladásaira vagyok. Nem elsősorban a bevétel miatt, hanem, mert eljuthattak a kártyák most már több, mint 20 országba, köztük az Egyesült Államokba, Ausztráliába, Japánba, és számos európai országba.

Mi volt a legnagyobb kudarcélménye idáig?

Tina: A gyerekeknek szóló kártyacsomagban van egy megerősítő mondat, ami így szól: Nem visszautasítás, útbaigazítás. Én a kudarcokra, amik értek úgy tekintek, mint útmutatásokra. Ha nem kapok zöld utat az, vagy azért van, mert nem arra kell mennem, esetleg mert még nincs itt az idő, vagy azért nem, mert valami sokkal jobb vár ránk.

Ha újrakezdhetné, lenne olyan döntése, amit megváltoztatna? Ha igen, melyek azok?

Tina: Nincs ilyen. Hiszem, hogy minden helyzetet az akkor adott tudásunkkal kell és tudjuk megoldani. Minden döntés - még ha tévútra is visz - tanít valamit, ami által többek és sikeresebbek lehetünk a jövőben. Amikor a semmiből vállalkozunk szükség van egy kis okos naivitásra és lelkes hitre is, ez képes minket elindítani. Ez a szikra.

Isti : Nem igazán gondolkozunk ilyesmin. A döntések előtt igyekszünk a lehető legjobban tájékozódni és megalapozottan választani, amikor pedig nem jól alakulnak az eredmények akkor váltunk.

El tudja különíteni a munkát a magánélettől?

Tina : Ez nem könnyű vállalás annak, aki szenvedélyből dolgozik. Ehhez társul az is, hogy családi vállalkozás vagyunk. Így azt mondanám, a munka és a magánélet nálunk egymás kezét fogja. Ennek vannak előnyei és hátrányai is. Számunkra az előnye több. Mindemellett fontosnak tartjuk azt, hogy figyelemmel legyünk és észrevegyük, amikor diszharmonikussá válik. Szerencsére a férjemmel a kommunikációban erősek vagyunk, így könnyen kifejezzük egymás felé az érzéseinket, és amiből nem engedünk, az a gyermekünkkel töltött minőségi és mennyiségi idő.

Isti : Egy induló vállalkozásnál fontos az is, hogy a költségeket alacsonyan tartsuk, ezért nem bérlünk például külön irodát sem. Talán ez is fokozza a kihívást a kettő elválasztásában. Emellett pedig az ember könnyen megfeledkezik a munkaidőről is. Ez hosszútávon szintén olyan, amiben szeretnénk tudatosabbá válni. A mostani fontos időszak a cég életében, ezért most a munka – magánélet tengelyen a munka felé billen a mérleg, de ez nem lesz örökké így. 

Inkább támogatták az ismerősei, vagy többen voltak, akik kétségeket fogalmaztak meg?

Tina : Az elinduláskor nekem leginkább a férjem támogatására volt szükségem, és természetesen arra, hogy higgyek magamban. Néhány barátomon kívül nem sokakkal osztottam meg a terveimet, de ez inkább fakad abból, hogy nálam nem mások meglátása a perdöntő. Ami másnak működik, nem biztos, hogy nekünk is fog – ez is az egyik Modern Goddess megerősítő kártyán áll. Ez pedig a vállalkozásra és az életvezetésre is egyaránt igaz.

Sikerült elkülöníteni a vállalkozás és a saját pénzügyeit?

István: Amikor még egyéni vállalkozásként működtünk nehezebb volt, de már akkor is külön vezettük a statisztikákat, de jobban összefolytak a bevételek a privát pénzünkkel. Amióta céggé alakultunk már 100%-ban külön kezelünk mindent.

Ha ez nem sikerülne (sikerült volna), van következő terve?

Tina: Nekem mindig! A cégünk egy csatorna, amin át a kreatív energiáimat ki tudom fejezni. A cég létezésének célja nem csupán a pénzszerzés, sose volt csak az, ezért a sikert sem csak a bevételben mérjük. Valamint az életben fontos a rugalmasság, a képesség a megújulásra. Vállalkozni egy önismereti munka.

#Cápák között#rtl#modern godess#Raiffeisen Bank#szülés#várandósság#kártya#zágoni bettina#zágoni istván

Címlapról ajánljuk