Cápák között

Giggle (Raiffeisen)

rtl.hurtl.hu

2024. január 17. 8:58

A Raiffeisen-különdíj jelöltje a Cápák között 7. évadának 2. adásából Birizdó Ádám és Sebestyén Ádám.

Miért döntött úgy, hogy vállalkozni kezd? Nem félt a bizonytalanságtól?

Egész életünkben építeni szerettünk volna valami értékteremtő dolgot. Mindkettőnknek voltak különféle vállalkozásaink, de a Giggle elindításához össze kellett állnia kellő szakmai tapasztalatnak, egy jó alapítótársnak és egy piacképes ötletnek. Jobban féltünk a kihagyott lehetőségektől, mint a kudarcoktól, így nem volt kérdés, hogy belevágunk.

Mi volt a legnagyobb sikerélménye idáig?

A kisebb és nagyobb sikereket próbáljuk egyaránt minél jobban megélni.Néha napközben megállunk megcsodálni, hogy milyen szépen működik magától a piacterünk, és nagyon sokat számítanak nekünk a pozitív munkavállalói és munkaadói visszajelzések azzal kapcsolatban, hogy milyen módon tudtunk változtatni az életükön. Szuper csapattagokat sikerült bevonzanunk, megkaptuk tavaly az év HR szolgáltatói díját a HR Best szakmai zsűrijétől, és nagy megtiszteltetés eddigi befektetőinkkel, mint szakemberekkel együtt dolgozni. Biztosak vagyunk benne, hogy így lesz ez a Cápákkal is, hatalmas élmény volt a teljes felvétel nekünk.

Mi volt a legnagyobb kudarcélménye idáig?

A Giggle ötlete egy korábbi termék építése közben született meg. A sikertelen próbálkozás eredményeképp olyan tapasztalatokkal gazdagodtunk a vendéglátási szektorban, ami nélkül soha nem jutott volna eszünkbe a Giggle platform ötlete. Egy ideig persze kudarcként éltük meg, de gyorsan átfordítottuk az előnyünkre. Úgy gondoljuk, ha nagy erőbedobással csinálsz valamit, kellően kritikus és ambiciózus hozzáállással, akkor a lendület jobban számít a sikerhez, mint a konkrét döntések vagy kudarcok.

Ha újrakezdhetné, lenne olyan döntése, amit megváltoztatna? Ha igen, melyek azok?

Ahogy Steve Jobs híres stanfordi avatási beszédében mondta:Minden döntésből tanulunk, de a pontokat lehet, hogy csak később kötjük össze. Ezért nem emelnénk ki egyetlen ilyet sem, viszont a döntési sebességet folyamatosan igyekszünk javítani.

El tudja különíteni a munkát a magánélettől?

Tudatosan menedzseljük az energiánkat és környezetünket rövid távon, hiszen sok kitartás és idő kell ahhoz, hogy a céget egy magasabb szintre emeljük. Persze onnan is mindig van feljebb, de mivel barátok is vagyunk, így a magánélet sokszor összefonódik a munkával, viszont hiszünk a termékben, így a legtöbbször, ha ezzel a projekttel foglalkozunk nincsen munka íze.

Inkább támogatták az ismerősei, vagy többen voltak, akik kétségeket fogalmaztak meg?

Összességében egészséges mértékű támogatást kapunk a környezetünktől, de nagyon örülünk a kritikus szemléleteknek is, amikből sok jó ötlet tud származni! Ha valaki csak támogatást érez, annak mindenképpen érdemes elkezdeni gyanakodni a realitást illetően.

Sikerült elkülöníteni a vállalkozás és a saját pénzügyeit?

Igyekszünk, de vannak áldozatok, amiket meg kell hozni egy induló vállalkozás felfuttatása során.

Ha ez nem sikerülne (sikerült volna), van következő terve?

Úgy dolgozunk, hogy mindig több lehetőség álljon előttünk, mint mögöttünk, de jelenleg minden erőnkkel a Giggle fejlesztésére koncentrálunk. Célunk a következő években egy több országban jelenlévő háztartási brand kiépítése, egyre jobban beépülve felhasználóink és partnereink mindennapjaiba.

 

#Cápák között#rtl#különdíj#it#applikáció#giggle#birizdó ádádm#sebestyén ádádm#Raiffeisen Bank

Címlapról ajánljuk