Cápák között

„Életem legidegtépőbb másodperceit éltem át “– Moldován András segítségével robbanhat be külföldön az intimkozmetikai vállalkozás

rtl.hurtl.hu

2024. január 12. 15:02

Nagy Krisztinának 10 másodperc alatt kellett meghoznia élete egyik legnehezebb döntését. A Naturitiből – a kozmetikus intimkozmetikai vállalkozásából – két Cápa is részesedést akart szerezni, ő végül Moldován András mellett döntött. Krisztina az rtl.hu-nak elárulta, hogy visszatekintve Sárospataki Albert ajánlatát kedvezőbbnek tartja. Miért választotta mégis a másik lehetőséget? Hogyan élte túl a nehéz időket a Naturiti, és mennyire igénylik a férfiak az intim kozmetika szolgáltatásait? Ez is kiderül az interjúból.

Mikor tudatosult benned, hogy kozmetikus szeretnél lenni?

Már egészen kicsi koromtól kezdve érdekelt a szépségápolás és a sminkek világa. Emlékszem, hogy 7 éves kislányként az volt a kedvenc időtöltésem, hogy anyukám magazinjait lapozgattam, és a bennük szereplő modellek sminkjeit, frizuráit, ruháját nézegettem. Ekkor döntöttem el, hogy felnőttként is valamilyen formában a szépségiparban szeretnék majd dolgozni. Így általános iskolától kezdve tudatosan készültem a kozmetikus szakmára. A tanulmányaimat, a hobbijaimat mind a szépségápolás köré szerveztem.  Pályakezdőként a kozmetika minden területén kipróbáltam magam, a bőrápolástól kezdve a szőrtelenítésen át egészen az elektrokozmetikáig.

Miért pont az intim kozmetikát választottad szakterületednek?

18 éves koromban volt egy nagyon fájdalmas és kellemetlen élményem intim gyantázás során. 

Ezután elkezdtem mélyebben foglalkozni az intim szőrtelenítés módszereivel, mivel nem akartam elfogadni, hogy ez a procedúra csak ilyen fájdalmas módon végezhető el. Az évek során egyre több vendégem érdeklődött az intim kozmetikai szolgáltatások iránt, így adta magát a lehetőség, hogy kifejezetten erre a területre fókuszálva indítsam el a vállalkozásomat.

Az emberek mennyire kezelik tabuként az intim kozmetika témakörét?

Az intim szőrtelenítés kezdetei régre nyúlnak vissza az időben. 15 éve, amikor elindítottam a vállalkozásomat, az volt a tapasztalatom, hogy elsősorban női vendégek jártak a Naturitibe, akik még a barátnőikkel sem szívesen beszéltek az intim szőrtelenítési szokásaikról. Mára ez nagy mértékben megváltozott. Egyrészt a vendégkör férfiakkal is kibővült, másrészt az emberek sokkal bátrabban beszélnek a szőrtelenítési szokásaikról és tapasztalataikról, hiszen ez egy mindennapi tevékenységgé vált.

A Naturitibe járó vendégek körében milyen a nemek aránya?

Jelenleg 80-20 százalék az arány a nők javára, ez viszont nem tükrözi a valós igényeket. Az a tapasztalatom, hogy sokkal több férfi érdeklődik a szolgáltatásaink iránt, mint amennyit ki tudunk szolgálni. 

Ez azért van így, mert különböző képzést és módszert igényel a férfi és a női intim területek szőrtelenítése, és a férfiakra specializálódott kozmetikusok száma sokkal kisebb. Arra kifejezetten ügyelünk, hogy minden vendégünket a megfelelő szakértelemmel rendelkező kozmetikus kezelje.

A jelenlegi gazdasági helyzetben mennyire vált luxusszolgáltatássá, hogy valaki kozmetikushoz jár?

A világjárvány és a gazdasági válság látványosan átrendezte a vendégkörünket. Voltak, akik átmenetileg, de akadtak olyan kuncsaftok is, akiknek végleg el kellett köszönniük a szolgáltatásinktól, mert többé nem engedhették meg maguknak. Másrészről viszont olyan elkötelezett vendégeink is vannak, akik a covid idején is támogatták volna anyagilag a Naturitit, hogy ne menjünk csődbe.

Miért döntöttél úgy, hogy a Cápák elé viszed a vállalkozásodat?

Nagyon büszke vagyok arra, ahol most tart a cégem. Az elmúlt 15 év sikerét annak is köszönhetem, hogy én mindig is álmodozó típus voltam, és talán pont ezért döntöttem úgy, hogy részt szeretnék venni a Cápák között műsorában. Általában elégedett vagyok, de mindig egy kicsit többre vágyom. A cégem pedig egy ideje olyan fázisban van, hogy azt éreztem, a következő szint sikeres megugrásához szükségem van egy tapasztaltabb üzletember segítségére.


Két Cápa is ajánlatot tett neked, ráadásul Sárospataki Albert és Moldován András is 10-10 másodpercet hagytak neked a döntésre. Miért András ajánlatát fogadtad el végül?

Életem legidegtépőbb másodperceit éltem át, amíg meghoztam a döntést. A választásom egyértelműen érzelmi alapú volt. 

Visszatekintve úgy gondolom, hogy Albert ajánlata sokkal kedvezőbb volt, mint Andrásé, azonban egy pillanatig sem bántam meg a döntésem, mivel András szókimondó stílusa, karizmatikus személyisége sokkal közelebb áll hozzám, és azt éreztem, hogy vele tényleg létre tud jönni egy jövedelmező partnerség.

Sokáig tartottad magad ahhoz, hogy 10 százaléknál nem szeretnél többet adni a cégedből, miért gondoltad meg magad?

András személyének köszönhető, hogy meggondoltam magam. Ahogyan érvelt, amiket mondott –egyszerűen teljesen a hatása alá kerültem. Felismertem benne magam, és rájöttem, hogy András segítségével tényleg sokkal gyorsabban tudom elérni a céljaimat.

Mik azok a jövőbeli tervek, amikben úgy érzed, hogy András sokat tud majd segíteni neked?

A következő években a nemzetközi piacra lépésre és a vállalatépítésre szeretnék koncentrálni. András tapasztalata, nagyban gondolkodása és üzleti kapcsolatai pedig mind hozzá fognak segíteni a rövid és hosszú távú céljaim eléréséhez.

#Cápák között#rtl#moldován andrás#naturiti#nagy krisztina#vállalkozás#szőrtelenítés#kozmetika#gyanta

Címlapról ajánljuk