Cápák között

2024-ben is Cápák között: hét Cápával jön a 7. évad

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 11:30

Január 7-én indul a Cápák között hetedik évada, amelyben tovább bővül a befektetők köre. 

Az RTL üzleti showműsora új évaddal jelentkezik 2024-ben, amelyet január 7-től minden vasárnap láthatnak az RTL nézői. A Cápák között – amelynek eredeti változata, az angol Dragons’ Den ma már 45 országban látható – 2019 óta található meg az RTL műsorkínálatában. A műsor sikere a kezdetek óta töretlen, ahogy a Cápák befektetései is: a műsor indulása óta közel egymilliárd forintot ígértek oda azok az üzletemberek, akik saját, befektetésre szánt pénzükkel szavaznak bizalmat egy-egy feltörekvő vállalkozásnak.

A műsorvezető személye nem változik, továbbra is Kovalcsik Ildikó ’Lilu’ fogadja a befektetésben reménykedő ötletgazdákat, akik a 2024-es évadban is az élet különféle területéről érkezve tárják a Cápák elé vállalkozási ötleteiket.

A hetedik évad több meglepetést is tartogat a nézők számára. Tovább bővül a befektetők köre egy új Cápával, míg egy korábbi Cápa visszatér a befektetői csapathoz. A hetedik évad befektetői:

Orbók Ilona, a BDO cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője, befektető, a nemzetközi adóstruktúrák kialakításának megkerülhetetlen szereplője. A luxusipar egyik leghitelesebb magyarországi gazdasági szakértője.

Dr. Varga Eszter, bankár, befektető, jogász, a Pannon hitel Zrt. társtulajdonosa. Dinamikus, eredményorientált executive coach, a Corvinus Egyetem coach képzésének előadója, vállalható üzleti kultúráért nagykövet.

Balogh Levente, a vízkirály. A szentkirályi ásványvíz alapító tulajdonosa.

Emellett befektető és üzleti tanácsadó, a nemzeti és nemzetközi márkaépítés mestere.

Balogh Péter, a hazai startup közösség meghatározó alakja, több mint 50 vállalkozásban van érdekeltsége. Cége, a ST(a)RT Holding az ország egyik legaktívabb startup inkubátora, melyet tőzsdére visz.

Lakatos István, A Bravogroup holding vezérigazgatója, a számok embere.

Célja új iparágakban terjeszkedni és új tehetségeket felkarolni, szenvedélye a növekedés.

Moldován András, befektető, tanácsadó, az ország egyik legnagyobb sertésintegrátora, aki mindenkiből ki akarja hozni a legjobb önmagát.

Sárospataki Albert, a mintegy 200ezer felhasználóval rendelkező Billingo online számlázó alapítója és vezérigazgatója. A megoldóember, akinek az innováció és a skálázódás a terepe.

A héttagú befektetői kör ezúton rendhagyó felállásban dönt majd arról, hogy a pitchelő vállalkozások mellett leteszi-e a voksát vagy sem. A Cápák ugyanis két csapatra osztva, váltásban hallgatják meg az előttük prezentált üzleti lehetőségeket, de továbbra is egyénileg döntenek azok befektetési sorsáról.

A Cápák között gyártója a Magyar Film- és Média Akadémia.

 

Ők a Cápák között stratégiai és szakmai partnerei

A hetedik évadban a kishalak továbbra is számíthatnak a műsor stratégiai és szakmai partnereinek segítségére, támogatására.

Raiffeisen Bank – Yalcinkaya Veronika, marketing igazgató

Ennek a műsornak az a küldetése, hogy megtalálja a jó ötleteket. 

„A Raiffeisen Bank célja is hasonló: a legjobb ötletek alapján a legjobb banki megoldásokat kínálni. A jó ötletek sikerre viteléhez azonban még egy dolog kell: fel kell őket építeni. Ebben nyújt partnerséget a Raiffeisen Bank a Cápák között különdíjasainak. Nemcsak igény szerinti, teljeskörű banki szolgáltatásokkal állunk a vállalkozások rendelkezésére, hanem segítséget nyújtunk a jó ötletek sikeres megvalósításhoz is, legyen szó akár szakmai támogatásról, vagy a tapasztalatok megosztásáról. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a szakmai fejlődésben, önképzésben is támogassuk a versenyzőket.”

OPTEN – Tóth Tamás, ügyvezető igazgató

„Az OPTEN immár 4. éve kísérheti figyelemmel testközelből a Cápák között vállalkozóit, ahogy álmaikat valóra váltják, és hirtelen egy egészen új – néhányak számára először talán ijesztő, ám annál izgalmasabb – világban találják magukat.

 Itt a bátorság és a jó ötletek mellett már a megfelelő körültekintés a legfontosabb képesség, kiváltképp a jelenlegi gyorsan változó gazdasági helyzetben. 

Az, hogy ennek ők hosszútávon is nyertesei lesznek-e, az jelentős mértékben múlik a veszélyek gyors felismerésén, valamint a szükséges kockázatok mérlegelésén. Nem mehetünk el már a fenntarthatóság kérdése mellett sem – ezt környezetünk és a kishalak üzleti kapcsolatai is meg fogják hálálni a jövőben. Továbbra is támogatjuk a jó ötleteket, és várjuk a vállalkozói világ új, innovatív szereplőit.”

Az üzleti showműsor médiapartnere a Pénzcentrum.

Hozzászólna? 

A Cápák között hetedik évadának első adását január 7-én láthatják a nézők az RTL-en.

 

#Cápák között#rtl#lilu#7. évad#premier#dr. varga eszter#orbók ilona#balogh levente#balogh péter#lakatos istván#moldován andrás#sárospataki albert

Címlapról ajánljuk