Cápák között

Három befektetési ajánlatot is elfogadtak a Cápák és a vállalkozók a Cápák között évadzárójában

rtl.hurtl.hu

2023. október 1. 20:40

Egy kiterjesztettvalóság-applikációval, minőségi zamatos paradicsomos termékekkel, high fashion divatbranddel, fogászati étrend-kiegészítőkkel és hegesztő okosító találmánnyal érkeztek a vállalkozók a befektetők elé az RTL üzleti showműsorának évadzáró részében. Most is nagyon haraptak a Cápák.

Cápák fotóival illusztrálta Dudás Lili a Garden App szolgáltatásait

A home office elterjedésével az elmúlt években megsokszorozódott az az idő, amit otthonunkban, kertünkben töltünk, és ennek köszönhetően az emberek egyre több energiát és pénzt költenek környezetük és kertjük szebbé tételére. Így tett Dudás Lili is a férjével, majd ebből a hobbiból üzleti ötlet született. A 41 éves vállalkozó Garden App nevű alkalmazását hozta el a Cápáknak, amely egy kertlátványtervező program bevásárlólistával és webáruházzal integrálva, ahol saját fotóinkra tudunk kiválasztani objektumokat. Lili célja, hogy Európa meghatározó kertészeti digitális platformja legyen az applikációja, amihez szakmai mentorálásra és 15 millió forintra lenne szüksége 15 százalék tulajdonrészért cserébe.

„Azt mondod, hogy amit eddig ráköltöttél, azt én fizessem ki?” – Moldován András nem találja a lehetőséget a Garden Appban

Dudás Lili 20 évig gyűjtögetett egy lakásra, amit azóta eladott, és a kapott összeg nagy részét a Garden App vállalkozásába fektette. Ez 17 millió forintot jelent, és most közel ugyanennyi pénzt kért a Cápáktól arra, hogy befejezhesse alkalmazást. A befektetők ebben a bizniszben nem látták meg a potenciált.

Földi paradicsomba csábította a Cápákát az ismert Pomodorini márka vállalkozója

Mannheim Anett magyar, kézműves, prémium paradicsomos vállalkozását hozta el a Cápáknak, amit többeknek már be sem kellett igazán mutatnia. Az agrárcsaládból származó anyukának szülési szabadságán jött az ihlet, hogy olyan vállalkozást szeretne felépíteni, amit családi kötelességei mellett is sikerre tud vinni. Tízmillió forint és egy mentor reményében érkezett most az RTL üzleti showműsorába, hogy megduplázza a Pomodorini disztribúcióját – ezért cserébe 10 százalékot ajánlott fel vállalkozásából a befektetőknek.

„Hatalmas lehetőségeid vannak” – Balogh Levente Orbók Ilonával ráharapott, és nem eresztette a paradicsomos vállalkozást

A Cápák nem értettek egyet a Pomodorini jövőjét illetően. Dr. Varga Eszter szerint Dudás Lili vállalkozásának az a hátránya, hogy kézzel készülnek a termékek. Balogh Levente és Orbók Ilona viszont úgy látták, ez az akadály leküzdhető, ezért közösen tettek ajánlatot a vállalkozónak.

100 millió forintot kért a Cápáktól a vállalkozó, aki Madonnának is készített már ruhát

A divattervező Lakatos Sándor beleszületett a szakmába, ugyanis családi varrodájukban nőtt fel, és ott tanulta meg a ruhakészítés fortélyait. A Cápáknak azt is elmesélte, hogy ő volt a legelső magyar stylist, aki az olasz Vogue tehetségek címoldalán megjelent. Individuális tervezőnek tartja magát, a szabásmintától a varrási technológián át a mintákig mindent ő talál ki. Szakmai hozzáértését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több külföldi sztárnak – köztük Madonnának is – készített már egyedi ruhákat. Most viszont csapatot szeretne építeni, amihez 100 millió forintra lenne szüksége, és amiért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt tudott felajánlani a Cápáknak.

Kiszálltak a Cápák, mégis segítenek a divattervező Lakatos Sándornak

Lakatos Sándor jól ért a szakmájához, viszont a pénzügyi látásmódban és a menedzsmentben segítségre szorul. Az üzleti showműsorban elhangzott tanácsok mellett Balogh Levente és Moldován András további támogatásukról is biztosították a divattervezőként dolgozó vállalkozót.

„A világ legnagyobb ötlete van a zsebedben” – Moldován András elájult Ferenczi Eszter fogászati termékeitől

A Dental Rituals megálmodója, Ferenczi Eszter létrehozta az első Magyarországon gyártott és fejlesztett fogászati termékcsaládot, amellyel lehetőség nyílik a minőségi fogászati ellátásra, valamint az utógondozás biztosítására is. A fogtechnikusként dolgozó vállalkozó termékeire egyre nagyobb az érdeklődés a külföldi kereskedők részéről, illetve szakmai körökben is, ezért most befektetői segítségre lenne szüksége a gyorsabb fejlődés érdekében. Tízmillió forintot kért 10 százalékos tulajdonrészért cserébe.

Orbók Ilona és Dr. Varga Eszter befektetési ajánlatával sokkal többet nyert a Dental Rituals vállalkozója, mint amennyiért érkezett

Balogh Petya szerint Ferenczi Eszter a tökéletes vállalkozó, befektetőként éppen ilyen embereket keresnek az RTL üzleti showműsorában. Orbók Ilona és Dr. Varga Eszter rá is harapott a fogászati bizniszre, Balogh Levente pedig segített a vállalkozónak mérlegelni a Cápalányok ajánlatát.

Magyar találmány, amivel elkerülik a baktériumokat, és megjavítják a részecskegyorsítót is

Horváth Tibor az ötletgazdája annak az OrbitalChamp nevű hegesztő okosítónak, amelynek az élelmiszer- és feldolgozóiparban, a vegyiparban, a gyógyszeriparban és az olajiparban is hasznát vehetik. A feltaláló munkáját villamosmérnök és szoftverfejlesztő fia, Horváth Bendegúz segíti. Közösen fejlesztették ki azt a röntgenbiztos, tökéletesen pontos és kiváló minőségű hegesztést végző szerkezetet, amellyel bárki kiváló munkát tud végezni képesítéstől függetlenül. Ezt az eszközt sorozatgyártott termékké szeretnék fejleszteni, amihez szükségük lenne 25 millió forintra, cserébe 5 százalék tulajdonrészt kínálnak vállalkozásukból.

Rosszak és értelmezhetetlenek a számok, Balogh Levente mégis befektetett a hegesztő bizniszbe

A Cápák szerint az OrbitalChamp vállalkozóinak jobban fel kellett volna készülniük a számokból, ezért sorra szálltak ki az üzletből. Balogh Levente is egyetértett befektetőtársaival, mégis ajánlatot tett Horváth Tibornak és Bendegúznak.

 

#Cápák között#rtl#moldován andrás#balogh petya#balogh levente#orbók ilona#dr. varga eszter#befektetés#befektetési ajánlat#garden app#orbitalchamp#pomodorini#dental rituals#lakatos sándor#applikáció#kertészet

Címlapról ajánljuk