Cápák között

Fóliás Juci (Raiffeisen)

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 24. 20:45

A Raiffeisen-különdíj jelöltje a Cápák között 6. évadának 4. adásából Zsámboki Judit.

Miért döntött úgy, hogy vállalkozni kezd? Nem félt a bizonytalanságtól?

A vállalkozásunkat a férjemmel, Attilával közösen indítottuk. Egy jobb életet szerettünk volna biztosítani a gyerekeink számára, mindezt úgy, hogy közben mások életét tesszük szebbé, jobbá. Miután a negyedik gyerkőc is abba a korba ért, hogy vissza tudtam volna menni dolgozni, azzal kellett szembesülnöm, hogy senkinek sem kellek. Hiába a sok diploma, képzés, nyelvvizsga, szembesülni azzal a ténnyel, hogy nincs rád szükség, nem egy kellemes dolog. Mikor a férjemmel elolvastuk Robert Kiyosaki könyvét, nem volt kérdés, hogy vállalkozni fogunk. Másfél évig ingatlan befektetéssel próbálkoztunk, de kezdő vállalkozóként ez nem jött össze. Utána jött a fóliás cég, és minden megváltozott. Esélyt kaptunk, hogy bizonyítsunk.

Mi volt a legnagyobb sikerélménye?

Volt egy saját felújító műsorom, az OtthontSzépítők. Egy olyan piacon, amire azt mondták, már kifújt, ott el tudtam érni, hogy több, mint százezerszer szavazzanak nekünk bizalmat, és ezzel több milliárd forintot spórolhattunk meg nekik. Ráadásul nem dobták ki a bútoraikat, hanem esélyt adtak arra, hogy a régiből újat varázsoljanak. Azt is sikernek könyvelem el, hogy annak idején emberek százai hittek bennem és a termékben. Imádom, amit csinálok, hálás vagyok, hogy minden nap azt csinálhatom, amit szeretek, és számomra ez az igazi siker.


Mi volt a legnagyobb kudarc?

Ahogy a sikerből, úgy a kudarcból is kijutott az évek során. Sokszor kerültem padlóra, de igyekeztem megtalálni mindenben a jót, és azt, hogy mit tanulhatok az adott helyzetből. Van is egy mondás, amit nagyon szeretek és úgy gondolom, nagyon igaz: „Egyszer nyersz, egyszer tanulsz!”

Ha újrakezdhetné, lenne olyan döntése, amit megváltoztatna?

Nem, mert az, aki vagyok, az, akivé váltam, az ennek is köszönhető. Ma már nem az az ember vagyok, mint nyolc évvel ezelőtt. Az már többször is felmerült bennem, hogy ha újrakezdeném, akkor ismét adnám-e az arcom a vállalkozásomhoz. Sok könyv szól arról, hogy hogyan szerezd meg az első milliót, hogyan építs pénztermelő gépezetet, de arról senki sem ír, hogyan tanuld meg kezelni az emberi irigységet és a rosszindulatot. Évekig tartott megtanulni kezelni ezeket, nekem ez nehezebben ment, de a végén mindig oda lyukadok ki, hogy semmit sem csinálnék másképp.


El tudja különíteni a munkát a magánélettől?

Sokszor kaptam meg, hogy munkamániás vagyok. A négy gyerek mellett mindig igyekeztem egyensúlyt tartani: feleségnek, anyának, házvezetőnőnek, szakácsnak lenni egyszerre nem egyszerű. Hat év alatt született meg a négy gyerekem. Évekig tartott hozzászokni, hogy még mosdóba sem tudok kimenni nyugodtan, de a gyerekek már kamaszok, és hirtelen rengeteg lett a szabadidőm. Ha most nem lenne ez a vállalkozás, egész biztosan a depresszióval küzdenék.

Sikerült elkülöníteni a vállalkozás és a saját pénzügyeit?

A kezdetektől fogva külön kezeljük a pénzügyeket, mindig is tudatosan figyeltünk erre. A legtöbb vállalkozás az áfát is elkölti, de mi tudjuk, hogy ez nem a miénk, ezzel nem is számolunk. Kaptunk már teljeskörű NAV-ellenőrzést, és a végén még mi kaptunk vissza pénzt. Erre nagyon büszke vagyok. A könyvelőnk egyszer úgy fogalmazott mi hypo fehérek vagyunk.

#Cápák között#rtl#Raiffeisen Bank#különdíj#fóliás juci

Címlapról ajánljuk