Cápák között

Balogh Petya, Balogh Levente és Moldován András közösen szálltak be a mesterségesintelligencia-bizniszbe

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 20:40

Ismét közös bizniszbe fektettek a Cápák. Habár a Molin AI mind az öt befektető érdeklődését felkeltette, végül Balogh Petya, Balogh Levente és Moldován András tett egy közös ajánlatot Tóth Benedeknek. De mielőtt lecsaptak volna a mesterséges intelligencia alapú chatbotra, meghallgatták a Yourflame, a Keo Fitness, a Passionate csokoládé és a Lazy Felix vállalkozóját is.

Polgárpukkasztó ajánlattal érkezett a Yourflame vállalkozója a Cápákhoz

Kónya Gábor 10 éve online vállalkozó, aki most legújabb márkáját hozta el a Cápák között befektetőinek. A Yourflame webshopban száz százalékban vegán szójaviaszból készült illatgyertyákat árulnak. „Nem a modoros, bekuckózós vonalat képviseljük. Felvállaljuk, hogy flegmák vagyunk” – fejtette ki üzletpolitikáját a vállalkozó, aki 10 millió forintért érkezett, melyért cserébe 10 százalék tulajdonrészt ajánlott fel a Cápáknak gyertyás bizniszéből.

 

Balogh Petya: Ez az egész csak azért működik, mert van rajta egy tróger szöveg?

A Cápák igyekeztek megfejteni, hogy mi lehetne számukra üzlet Kónya Gábor Yourflame márkájában. Petya az illatgyertyákon található szövegekben látta a termékek sikerét, Moldován András viszont arra próbált választ kapni a vállalkozótól, hogy miért adjon neki 10 milliót, hiszen helyette akár el is lophatná az üzletét. „Nem azt mondtuk, hogy rossz az üzlet, amit csinálsz, hanem hogy mi nem kellünk neked” – összegezte végül Balogh Levente a Cápák álláspontját.

 

Egy láda bonbont kaptak csalinak a Cápák a Passionate csokoládé vállalkozójától

A Passionate csokoládé története 13 évvel ezelőtt kezdődött egy 6 darabos csokikanálkészlettel. Szőke Bertoldban akkor tudatosult, hogy egy minőségi termék minőségi csomagolásban gyorsan sikeres tud lenni. Jelenleg 8 ország prémium csokigyártójának képviseletét látják el Magyarországon, több mint 800 aktív kiskereskedelmi partnerrel dolgoznak, 5 saját brandet építenek és 6 országba exportálnak. A kis családi vállalkozásból vállalatot szeretnének építeni – ehhez pedig 200 millió forintot kért a Cápáktól 5 százalék tulajdonrészért cserébe.

 

Balogh Levente nem tett ajánlatot a „csokicápának”, mert nem akarta megsérteni

Balogh Petya reméli, hogy Szőke Bertoldból előbb-utóbb „csokicápa” lesz, hogy jövőben minden forgatáson kapjanak a Passionate csokoládé termékeiből. A Cápáknak tetszett a vállalkozás, de nem tudtak befektetési ajánlatot tenni, amitől Moldován András is csalódott lett.

 

Cápalányoknak fitneszruhákkal, a férfiaknak látvánnyal készültek az Oczella lányok

Oczella Eszter és Oczella Krisztina sportos projektjüket hozták el a Cápáknak. Keo Fitness vállalkozásukat 2016 nyarán alapították, melynek legfőbb üzenete: „Legyél bármely sport szerelmese, érzed magad jól és magabiztosan a bőrödben!” Családi vállalkozásként működnek, viszont szeretnének jelentős szintet lépni, ezért úgy döntöttek, ideje tőkét bevonni, illetve olyan gazdasági szakértőt, aki útmutatást tud nekik adni. A vállalkozók 50 millió forintot kértek 15 százalékért cserébe.

 

Orbók Ilona különös ajánlatot tett: ha nem térül meg a befektetése, jelképes összegért felvásárolná a Keo Fitnesst

A két Cápalány látott leginkább fantáziát Oczella Eszter és Krisztina vállalkozásában. Habár Dr. Varga Eszter kiszállt, komoly tanácsokkal engedte el a vállalkozókat. Orbók Ilona pedig befektetési ajánlat helyett inkább máshogy segítené a Keo Fitness fejlesztését.

 

Társkeresője után Lazy Felix találmányával érkezett a Cápák elé Györfi András

A Ducitárs megálmodója visszatért a Cápák elé, és még mielőtt bármit is mondott volna új vállalkozásáról, elkért tőlük 30 millió forintot 20 százalék tulajdonrészért cserébe. A 2020-ban bemutatott társkeresőjét párja ihlette, a mostani üzletét pedig a macskája.

 

„Elképesztő, hogy mivel töltenek időt emberek” – ha a Lazy Felix macskás társkereső lenne, lehet, hogy haraptak volna a Cápák

Moldován András szerint 2023-ra mániássá váltak az emberek, és azt hiszik, hogy bármi, amit kitalálnak, az jó lesz. Györfi András, a visszatérő vállalkozó olyan böngészőkiegészítőt hozott idén a Cápáknak, amivel képek letöltését szerette volna megreformálni.

 

Magyarok alkották meg a világ legokosabb, ténylegesen mesterséges intelligencia alapú chatbotját, a Molin AI-t

Az Angliában élő Tóth Benedek azért érkezett a Cápákhoz, hogy bemutassa nekik azt a személyre szabható chatbotot, ami nemcsak kommunikálni tud, de le is tud menedzselni teljes folyamatokat. A Molin AI olyan mesterséges intelligenciával rendelkezik, hogy már-már emberi szinten képes létezni. A vállalkozásuk fejlesztéséhez 75 millió forintra lenne szükségük, amiért cserébe 5 százalékot tudnak felajánlani.

 

Nagyot haraptak a Cápák: Balogh Petya, Moldován András és Balogh Levente közösen csaptak le a mesterséges intelligenciára

A Molin AI mind az öt Cápa érdeklődését felkeltette. Először Petya, Levente és Ilona tett közös ajánlatot Tóth Benedeknek. Majd Eszter is csatlakozott, de ő egyedül akarta megszerezni az üzletet. A vállalkozó ellenajánlata viszont átrendezte a befektető Cápák névsorát.

 

„Ez egy etikai műsor?” – Moldován András rálicitál Orbók Ilona ajánlatára
A Cápák között folytatásában Moldován András is megszerezné azt az üzletet, amire Orbók Ilona csapna le előbb. De nem ez lesz az egyetlen káosz és befektetési ajánlat a 4. részben, szeptember 24-én 19:00-tól az RTL-en.

 

#Cápák között#rtl#Videó#balogh petya#balogh levente#moldován andrás#mesterséges intelligencia#chatbot#molin ai#yourflame#keo fitness#passionate csokoládé#lazy felix#ma

Címlapról ajánljuk