Shelby Rent (Raiffeisen)A Raiffeisen-különdíj jelöltje a Cápák között 6. évadának 1. adásából a Halmi Bence.
Cápák között

Shelby Rent (Raiffeisen)

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 20:30

A Raiffeisen-különdíj jelöltje a Cápák között 6. évadának 1. adásából a Halmi Bence.

A műsor különdíjasait a Raiffeisen legjobb szakemberei segítik a vállalkozásfejlesztés legfontosabb témáiban, alaposan körüljárva a vállalkozást. Testreszabottan biztosítanak professzionális mentorálást a stratégiai célok meghatározásától kezdve a pénzügyi sikerek eléréséhez szükséges döntések, lépesek – akár pénzügyi megoldások, és egyéb eszközök megtalálásában.


Miért döntött úgy, hogy vállalkozni kezd? Nem félt a bizonytalanságtól?

A szüleim – amióta az eszemet tudom – vállalkozók, így sosem volt kérdés bennem, hogy én is létre akarom hozni a saját üzleteim. 18 éves korom óta vállalkozom én is.

Mi volt a legnagyobb sikerélménye idáig?

A Forbes.hu felkérése, hogy előadóként részt vegyek a Forbes Makers Day eseményen, illetve a Forbes Makers workshop sorozat 5 mentorának egyike lehetek. Továbbá a Cápák között műsorban való sikeres szereplés szintén egy meghatározó üzleti siker az eddigi életemben.

Mi volt a legnagyobb kudarcélménye idáig?

2021-ben megtapasztalni azt, hogy nem minden az üzleti siker, és ugyanolyan boldogtalan is tud lenni az ember pénzzel, mint anélkül. Az akkori üzletemben való kiégést kellett feldolgoznom.

Ha újrakezdhetné, lenne olyan döntése, amit megváltoztatna? Ha igen, melyek azok?

Hamarabb kezdeném el magam körbevenni olyan emberekkel, akik előttem járnak, akiktől tanulhatok, és kevesebb időt fordítanék azokra a dolgokra, amik nem visznek előre az életben.


El tudja különíteni a munkát a magánélettől?

Sokszor nehéz. Olyan ember vagyok, akinek állandóan jár az agya, ötletek tárháza futkározik az agyamban. Sokszor mondom azt a feleségemnek, hogy ha látnád az összes fájlt, ami a fejemben meg van nyitva, megijednél. Igyekszem kampányszerűen dolgozni, így amikor munkával teli időszak van, akkor ami a csövön kifér, amikor pedig pihenős idő, akkor fókuszban a család.

Inkább támogatták az ismerősei, vagy többen voltak, akik kétségeket fogalmaztak meg?

Nehéz szakmát választottam 18 évesen a Network Marketinggel. Itt megtanultam úgy is cselekedni, amikor mások rossz szemmel, kételkedően nézik azt, amit csinálok. Amióta pedig ismertté váltam a social médián, rengetegszer kapom meg, hogy »Ó, neked könnyű, szerencséd volt. A faterék rakták alád.« …stb. Persze ők nem látják mennyi kifulladásig történő munka van mindezek mögött.

Sikerült elkülöníteni a vállalkozás és a saját pénzügyeit?

A cégépítés – meglátásom szerint – egy folyamatosan tanulandó folyamat, ahol igyekszem egyre jobbá válni, de bőven van még hova fejlődni.

Ha valami nem sikerült volna, van következő terve?

Amit a fejembe veszek, megvalósítom. Ha nem sikerül elsőre, akkor újratervezek és sikerül másodjára. Nem hiszek a »nem tudom«-ban, csak a »nem akarom«-ban.

 

#Cápák között#rtl#shelby rent#halmi bence#különdíj#Raiffeisen Bank

Címlapról ajánljuk