Cápák között

Fontos, hogy erre felkészítsük a gyerekeket – Balogh Petya szerint ezzel rengeteg emberi élet lenne megmenthető

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 9:37

A Cápák között évadzáró epizódjában Balogh Petyának két vállalkozás is felkeltette az érdeklődését, és bár nem fektetett be egyik cégbe sem, nem engedte el végleg a vállalkozók kezét. A Cápa véleménye szerint – és a világból szerzett tapasztalatok alapján – akár több ezer élet is múlhat azokon a tudásokon, amiket az üzleti showműsorban pitcheltek a vállalkozók.

Dr. Márkus Dávid, az SOS Elsősegély alapítója és ügyvezetője több mint nyolc éve magyarok ezreiből farag életmentésre felkészült embert. Bár Balogh Petya nem szállt be a vállalkozásba, a jövőben mentorként támogatja majd Dávidot.

Szeretem azokat a vállalkozókat, akiknél nemcsak az elérhető profit a cél, hanem társadalmilag is hasznosan gondolkodnak

– vélekedett a befektető, aki éppen ezért ajánlotta fel a segítségét. A műsor felvétele óta megosztotta tanfolyamait a vállalkozóval, és hamarosan jöhet a következő lépcsőfok, a személyes mentorálás is.


A Cápa szerint rendkívül fontos, hogy minél többen tudjanak cselekedni egy hirtelen kialakult vészhelyzetben, ezért ő akár az iskolákban is bevezetné az elsősegély-oktatást. Nem egyszer lehetett arról hallani, amikor egy 9-10 éves gyerek megmentette a szüleit vagy a nagyszüleit, azáltal, hogy tudta, mit kell tennie egy ilyen váratlan helyzetben.

Ez jó esetben lehetne az oktatási rendszerünk része is. Fontos, hogy erre felkészítsük a gyerekeket.
 


Varga Andrást szintén a Cápák között 5. évadának utolsó adásában ismerhettük meg, ahol az értelmetlen halálesetek és balesetek megakadályozására állt elő egy kész megoldással. A Safety Eye bármilyen gépjárműbe beépíthető, hogy jelzéseket küldjön a sofőrnek bizonyos veszélyhelyzetekben. 


Balogh Petyához egészen közel áll András vállalkozása, hiszen ő is ebben az iparágban építette ki a saját cégét. Szimpatikus volt számára a vállalkozó összeszedettsége, és bár személyes találkozó még nem volt, bízik benne, hogy hamarosan ez is megtörténik. A vállalkozás kapcsán adott volt a kérdés, hogy a Cápának vajon milyen a személyes kötődése a témához, pontosabban, hogy milyen a vezetési technikája az utakon:

Én óvatos duhaj vagyok

– vallotta be Petya, aki mindig a legjobbat feltételezi a sofőrökről az utakon, de ettől függetlenül szerinte sajnos az is könnyen előfordulhat, hogy valaki a legnagyobb igyekezete ellenére is elbambul vezetés közben, ám az egyik legnagyobb kockázatot szerinte mégsem ez okozza.

Az egy nagy veszélyforrás, ha valaki behozza az agresszióját a vezetésbe.

A Cápa azt javasolja, hogy semmiképp se vigyünk indulatot a volán mögé, legyünk sokkal elnézőbbek és megbocsátóbbak az utakon a többiekkel szemben. Az indulatos sofőrök mellett a „rosszul vezetőkről” és az „eltévelyedettekről” is kifejtette a véleményét:

Én rájuk nem vadbarmokként, hanem bocikként gondolok. Inkább kedves megértéssel közelítek feléjük, mint dühös agresszióval.

 

#Cápák között#rtl#balogh petya#interjú#életmentés#elsősegély

Címlapról ajánljuk