Cápák között

„Folyamatosan gyűlik a feszültség a Cápákban, és néha nevetésben törünk ki” – interjú Balogh Petyával és a PetWiseCare vállalkozójával

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 16:17

Dr. Piller Pálma állatorvos szívügye a felelős állattartás, ezért álmodta meg a PetWiseCare-t és az ország első állatszitterképzését. Balogh Petya ajánlatot tett a vállalkozónak a Cápák között kamerái előtt, ám ezt az üzletet rendhagyó módon kötötték meg. Petya és Pálma az rtl.hu-nak mesélt a különös pillanatról és a közös üzletük jövőjéről. 

Honnan jött az állatok szeretete?

Dr. Piller Pálma: Amióta az eszemet tudom, nagyon szeretem az állatokat. Mindig volt kutyánk és macskánk, szinte köztük nőttem fel. Ötéves korom óta lovagolok, így gyerekként minden szabadidőmet a lovardában töltöttem. Nem tudtam még, hogy állatorvos leszek, de már akkor is éreztem, hogy mindenképpen állatokkal szeretnék majd foglalkozni felnőttként.

És honnan indult a PetWiseCare ötlete?

Állatorvos-hallgatóként sok ismerősöm kért meg, hogy vigyázzak az állataikra. Például volt egy család, akik sok-sok évig nem voltak nyaralni, mivel nem találtak olyan megbízható és hozzáértő embert, akikre rábízhatták volna házi kedvenceiket. Beköltöztem hozzájuk két hétre, ők el tudtak menni nyaralni, én pedig elláttam az állatokat. Felelősségteljes munka volt, de kifejezetten élveztem. Rajtuk kívül is sokan megkértek, hogy a nyaralásuk alatt vigyázzak a kedvenceikre. Ekkor jöttem rá, hogy hatalmas igény van erre, és így jött az állatszitterképzés ötlete is. Úgy érzem, értékteremtő vállalkozást hoztam létre.

Mit lehet pontosan tudni az állatszitterképzésről? Kell hozzá végzettség, vagy bárki jelentkezhet?

Bárki, akinek van állattartói tapasztalata. A képzés online folyik, és a saját tempóban végezhető. Elsősegélynyújtást, betegápolást, táplálást, kutyaviselkedést és a szitterkedés jogi vonatkozásait is megtanítjuk a jelentkezőknek. Ezt követően havonta workshopokon vesznek részt, ahol gyakorlatban is el tudják sajátítani a tanultakat.

Mitől lesz valaki profi kutyaszitter? Milyen képességek kellenek hozzá?

Rendkívül fontos, hogy milyen a cselekvőképessége egy-egy vészhelyzetben. A jelentkezőnek nemcsak a képzési anyagból kell jól vizsgáznia, hanem azt is megnézzük, mennyire felelősségteljes, és mennyire lehet rábízni az állatokat. Csak olyanokat veszünk fel, akikre én is rábíznám a kutyámat vagy az életemet. A kommunikációs képesség is fontos a gazdik miatt. Erre is van az anyagban egy kis segédlet, hiszen nélkülözhetetlen a folyamatos kapcsolattartás velük.


Ha valaki rá szeretné bízni a kutyáját egy szitterre, előtte van lehetősége közelebbről is megismerni?  

Természetesen. A gazdi a weboldalunkon ki tudja választani a számára legszimpatikusabb szittert. Vannak róluk képek, egy kis bemutatkozó szöveg és értékelések is. Van egy üzenetküldő rendszer, amiben meg tudja beszélni a részleteket a szitterrel, és egy személyes találkozót is összehozhatnak, ahol kiderül, megvan-e a közös szimpátia a gazdival és az állatokkal.

Az állatorvoslás és a vállalkozás milyen arányban vannak jelen az életedben?

Jelenleg 80 százalék a vállalkozás, és 20 százalék az állatorvoslás. Két hétköznap, és hétvégente részmunkaidőben dolgozom állatorvosként, de úgy érzem, hogy lesz egy pont, amikor el kell engednem az orvosi munkámat. Most még anyagi okokból is dolgozom állatorvosként, de nagyon úgy látom, hogy a következő években kizárólag a PetWiseCare tölti majd ki a mindennapjaimat. Szerintem csak úgy lehet sikeres céget építeni, ha csak arra koncentrálok. De egyáltalán nem bánom, mert olyan, mintha a gyerekemet nevelném fel. Ez egy olyan dolog, amit fiatalon tudok megvalósítani, állatorvos pedig bármikor lehetek.

Kanyarodjunk át a Cápák közöttre! Milyen volt kiállni a nagyhalak elé?

Nagyon izgultam, amikor szétnyílt az ajtó. Volt egy kis bakim is a pitch során, de szerencsére könnyen át tudtam rajta lendülni. Amikor pedig elindult a tárgyalás a Cápákkal, elmúlt az izgalom.

Lakatos István ajánlatát végül visszautasítottad, és Petyáét fogadtad el. Miért döntöttél így?

István feltételei nem voltak számomra annyira kedvezőek, ráadásul Petya ajánlata egyértelműen jobb volt. Egyébként pont Petyáért mentem. Számomra ő a legszimpatikusabb Cápa, és a technológiai háttere miatt is úgy gondoltam, hogy sokat tud segíteni a vállalkozásomban.

Olyan embernek tartod, mint amilyennek a képernyőn tűnik?

Teljes mértékben. Nagyon kedves, és egy olyan mentor, akire bármikor számíthatok.

Hol tart most vele a közös munka?

A tárgyalási folyamatok már elindultak, de magát a közös munkát még nem kezdtük el.


Milyen visszajelzéseket kaptál a műsor óta?

Felrobbantak a közösségi oldalaink. Rengeteg gratulációt kaptunk, és az eddigi követőink is küldtek leveleket, hogy mennyire szurkoltak értünk. Számunkra ez is egy visszaigazolás volt, hogy a követőink és a vásárlóink hisznek bennünk.

Hogyan képzeled el a vállalkozást öt év múlva?

A terjeszkedés a fő célunk, és szerencsére már Budapest mellett egyre több vidéki nagyvárosban is jelen van a PetWiseCare. Egy globális céget szeretnék felnevelni, és öt év múlva már több országban is jelen leszünk. A jövő évben kilépünk a külföldi piacra, mert nemzetközi szinten is szeretnénk értéket teremteni.

 

Balogh Petya 15 millió forintot kínált 7,5 százalék tulajdonrészért cserébe, valamint további 2,5 százalékért mentorálást ajánlott, amit Pálma kezdetben elutasított, ám végül sikerült megállapodnia a Cápával.  

Mit gondolsz Pálma vállalkozásáról?  

Balogh Petya: Nagyon ügyes vállalkozónak tartom Pálmát, szerintem jól építkezett eddig, és kevés pénzből be tudta bizonyítani, hogy a PetWiseCare-nek van értelme. Az is tetszett, hogy szakmailag közelítette meg a vállalkozását: ő maga is állatorvos. Megálmodott egy tanfolyamot, ahol vizsgáztatja a jelentkezőket, és aki azon átjut, kutyaszitter lehet. Ügyesen vette az eddigi akadályokat, és jó gondolatai vannak az üzletéről.

Te magad is nagy állatbarát vagy?

Nem annyira. Nálunk csak a kertben vannak macskák, de nem vagyok állatbolond. Az üzlet sokkal jobban érdekel, mint a kutyák.

Az üzletkötés előtt nagy nevetésben törtetek ki a stúdióban. Mit éreztél ekkor?

A forgatások alatt folyamatosan gyűlik a feszültség a Cápákban, és néha nevetésben törünk ki. Minden évadban szokott lenni egy pillanat, amikor röhögve fordulnak le a kamera mögül a kollégák, és az egész stáb velünk együtt nevet. Nem a vállalkozón nevetünk, hanem magunkon. Az én káromra ment a viccelődés, de nem volt bennem semmilyen rossz érzés. Kiadtuk magunkból a feszültséget, és egy megállíthatatlan röhögés lett a vége. István alig tudta abbahagyni, szerintem róla feltételezték volna a legkevésbé a nézők, hogy ő a legnevetősebb.


Hol tart most Pálmával a vállalkozás?

Már a jogi munka zajlik, úgyhogy remélhetőleg heteken belül alá tudjuk írni a szerződéseket, és akkor közösen folytatjuk a munkát.

#Cápák között#rtl#interjú#balogh petya#dr. piller pálma#petwisecare#feszültség#nevetés

Címlapról ajánljuk