Cápák között

Egy színpadon állt a Wellhellóval, most pedig világuralomra készül a Cápák között vállalkozója

Sallós-Kovács LucaSallós-Kovács Luca

2022. augusztus 10. 8:22

A Cápák közöttnek köszönhetően betelt a naptáruk ruhapróbákkal, és közelebb kerültek ahhoz, hogy hamarosan külföldön is elérhetőek legyenek a RAMI Wedding Dress menyasszonyi ruhái. Adorján Ramóna az rtl.hu-nak adott interjúban mesélt az üzleti showműsor utáni álomszerű időszakról. 

Nemrég posztoltál egy képet, amin egy színpadon álltál a Wellhellóval. Mesélj erről, hogyan kerültél kapcsolatba velük?

Hat éve turnézok a Wellhellóval. Egy Blind Myself klip forgatáson találkoztam a menedzsment egyik tagjával, és a következő évtől volt szerencsém bekerülni a tánckarba. Több mint húszéves táncos múltam van, de már nagyon régóta nem táncolok aktívan a vállalkozásom miatt. Az elmúlt években a teljes fókusz a vállalkozáson és a ruhatervezésen volt. A Wellhello viszont megmaradt, mert nagyon szeretek együtt dolgozni velük és leírhatatlan élmény egy-egy koncert. 

Régebben az X-Faktorban és a Csillag születikben is táncoltam, úgyhogy egy időben szinte hazajártam az RTL-be. 

Amikor a Cápák közöttbe mentünk forgatni, már ismerős volt a terep, ez kicsit segített az izguláson.

Melyik a nagyobb szenvedély számodra: a tánc vagy a ruhák?

Mindkettő nagy hatással volt és van még mindig az életemre, de azt mondanám, hogy a ruhák.

Hogyan alakul az idei esküvői szezon a RAMI Wedding Dress életében?

Sok megrendelésünk van, aminek nagyon örülünk. Rengeteg menyasszonynak, koszorúslánynak és menyecskének segítünk az álmaik megvalósításában – hogy tökéletes legyen a ruhájuk a nagy napon. A megrendeléseink számában volt egy nagyon szép növekedés az elmúlt években. Az üzleti tervben vázolt idei számot már 20-30 százalékkal túlléptük, valamint a tavalyi évhez képest a megrendeléseink száma duplázódott. 

Folyamatosan gyártunk, és ki sem látszunk a szebbnél szebb ruhákból.

Honnan inspirálódsz egy-egy kollekció megalkotásakor?

Legtöbbször a nőkből és menyasszonyokból, akiket az életem során megismertem. Tudom, hogy mennyire fontos nekik a nagy nap, amiről már gyermekkoruk óta álmodoznak. Van, aki hercegnőként vagy vagány menyasszonyként szeretne oltár elé állni, és mi vagyunk azok, akik ebben segíteni tudunk nekik. Előfordul ugyanakkor, hogy egy anyag adja meg az inspirációt: ránézek egy csipkére, és már tudom, hogy mi az, amit terveznék belőle. De olyan is van, hogy sétálok az utcán, és váratlanul jön az ihlet.


Mik a 2022-es menyasszonyiruha-trendek?

Szerintem az a legfontosabb, hogy a menyasszony jól érezze magát a bőrében. Vannak örök klasszikusok, amik sohasem mennek ki a divatból, de idén például nagy divat az overskirt, ami egy plusz felcsatolható szoknya uszállyal. Ezzel megvan a drámai bevonulás élménye, de a szertartás után lecsatolhatják, és a vacsora és a tánc közben már kényelmesen, könnyedebben tudnak mozogni. A buggyos ujj is nagy divat volt, illetve egyre többen vállalják be a sellőruhákat. Emellett a rózsaszín árnyalat is trendi most, ami kiegészíti a fehér vagy törtfehér színvilágot.

Úgy tudom, még nem házasodtál össze a pároddal, Zajkás Benedekkel – aki egyben az üzlettársad is –, de van már elképzelésed arról, hogy milyen ruhában állnál az oltár elé?

Igen, lenne terv a fejemben, de nem gondolkodom még ilyesmin, majd ha eljön az ideje.  Az biztos, hogy RAMI menyasszonyi ruhában leszek.

Sohasem jelentett problémát, hogy nemcsak a magánéletben, de a munkában is együtt vagy a pároddal?

Szerintem mi nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Egyrészt mind a ketten szeretünk dolgozni, illetve el tudjuk választani a munkát a magánélettől. Ráadásul mind a ketten a kommunikáció hívei vagyunk, úgyhogy nem volt sohasem probléma abból, hogy együtt dolgozunk. Maximum annyi a „hátránya” ennek, hogy így még többet dolgozunk, mert van, hogy itthon és hétvégén is elővesszük a munkát.


Mit adott nektek és a vállalkozásotoknak a Cápák között?

Az adást követő két-három hétben lényegében nem kaptunk levegőt, annyian kerestek meg minket ruhapróba iránt érdeklődve. Az online térben is nagyon nagy volt az elérésünk, és sokan jöttek el hozzánk személyesen a szalonba vagy az esküvőkiállításra is, ahova a két Cápa is kilátogatott. Így megmutathattuk nekik az új kollekciónkat és azt, hogyan működünk együtt csapatként. 

Hálásak vagyunk, hogy Balogh Leventére és Lakatos Istvánra is számíthatunk, ha bármilyen ad hoc kérdésünk van. Bármikor elérjük őket telefonon, és mindig ott vannak mellettünk.

 Amikor megosztjuk velük az ötletünket, ők átgondolják és a tapasztalataik alapján tanácsot adnak. Az pedig már rajtunk múlik, hogy mi az, amit megfogadunk ebből.

Mennyire végesek a kapacitásaitok? Volt olyan, akinek nemet kellett mondanotok az idei szezonban a megnövekedett érdeklődés miatt?

Bár nagyon nem szeretek nemet mondani, idén először előfordult, hogy meg kellett tegyem. Az eddigi növekedésünkhöz mérten folyamatosan bővítjük a csapatunkat, jelenleg tízen vagyunk. Beálltunk az évi 30-40 százalékos növekedésre, ezért kerestünk új munkatársakat mind a gyártás oldalra, mind a social media és asszisztencia részlegre. Jelenleg mindenki teljes kapacitáson dolgozik, és ott tartunk, hogy nem tudunk több megrendelést fogadni, csak őszre.


Mi a helyzet a nemzetközi terjeszkedéssel?

Fontos pontja az üzleti tervünknek a nemzetközi terjeszkedés, és el is indult ez a folyamat. Az egyik legújabb kollégánk egy külföldön élő magyar lány, ő is segít nekünk ebben. A RAMI szalonokra jellemző élmény nyilván kis mértékben megváltozik majd a nemzetközi vonalon, de igyekszünk olyan szalonokkal partnerséget kötni és együtt dolgozni, akiknek hasonlóak az értékeik, mint nekünk. Bár külföldön nem én fogom ezt a különleges élményt nyújtani a menyasszonyoknak, hanem az ott dolgozók, akik a szalonban képviselik a márkánkat, de a Rami-stílus természetesen megmarad, hiszen a kollekcióból tudnak majd választani. 

Illetve a terveink között szerepel, hogy kifejezetten egy-egy szalonnak tervezünk majd egyedi kollekciót, amit az ő vásárlói körüknek alkotunk meg.

Hogyan képzeled el a RAMI Wedding Dress jövőjét? Mik az álmaid ezzel kapcsolatban?

Rengeteg álom és cél van, amit szeretnénk elérni. Most már nemcsak néhányan vagyunk a cégben, hanem egy teljes csapat van körülöttem, ami évekkel ezelőtt még csak álom volt. Az, hogy vannak mellettünk befektetők is, szintén egy valóra vált álom. Több olyan nagy célt is kipipáltunk az elmúlt években, ami nagy mérföldkő volt az életünkben. Szeretnénk, ha ez a tendencia menne tovább, és szépen lépkednénk előre. Van egy elképzelésünk, és azon vagyunk, hogy ez valósággá váljon a következő 10-20 évben. A cél a világuralom. (nevet) 
 

Adorján Ramóna és párja, Zajkás Benedek menyasszonyi és alkalmi ruhákkal foglalkozó vállalkozása, a RAMI Wedding Dress a Cápák között negyedik évadában tűnt fel. A fiatal vállalkozó páros két befektetővel, Lakatos Istvánnal és Balogh Leventével távozott az üzleti showműsorból. A cég a tavalyi évhez képest megduplázta megrendelései számát, és az üzleti tervben vázolt idei elvárásokat is 20-30 százalékkal túllépték.

Kedvet kaptál? Jelentkezz a Cápák között ötödik évadába ide kattintva!

#Cápák között#rtl#RTL Klub#interjú#rami wedding dress#rami wedding#adorján ramóna#wellhello#menyasszonyi ruha#ruhatervezés#vállalkozás#lakatos istván#balogh levente

Címlapról ajánljuk