Cápák között

A Cápák lassítottak volna, Andiék azonban már cider bárt nyitnának? – interjú a MadDog vállalkozójával

rtl.hurtl.hu

2022. március 3. 14:34

Gál Andrea angol férjével vágott bele itthon az almaborkészítésbe. A Cápák szerint előbb a már meglévő kapacitást kellene kihasználnia a házaspárnak a bővítés előtt, ráadásul a cégértékeléssel sem értettek egyet, így Andi végül ajánlat nélkül távozott a stúdióból. Ennek ellenére elképesztő motivációt kapott a műsorban, és irigylésre méltó lelkesedéssel folytatja álommunkáját. Most többek között jövőbeli terveiről is mesélt. 

Andi egy ír bárban ismerkedett meg a férjével. Akkoriban még nem volt annyira népszerű a cider Magyarországon, ezért elhatározták, hogy belevágnak itthon a bizniszbe.

„Eddig ez az ital teljesen ismeretlen volt, de most már az emberek egyre szélesebb körben ismerkednek meg vele. Szerintem előbb-utóbb be fog következni a cider forradalom a fogyasztási kultúrában” – mesélte Andi, aki férjével ma már boldogan készíti a MadDog termékeit egy Heves megyei üzemben, ahol az alma kipréselésétől kezdve a felcímkézésig mindent maguk csinálnak. Jelenleg kézműves sörözőkben, webshopokban, kisebb boltokban értékesítik a termékeiket, de mivel szeretnék a vállalkozást magasabb szintre emelni, Andi ajánlatot tett a Cápáknak.  


Háromkörös válogató előzte meg a Cápákkal való találkozását. A műsor szakemberei, köztük a K&H Bank is segített Andinak, hogy minél tökéletesebbre csiszolja a pitchét.
 

„Én először csak írtam egy szöveget. Nagyjából a ciderkészítés történetéről meséltem, de azt tanácsolták, hogy minél több személyes részt írjak bele a beszédbe, valamint számokat az üzleti részére vonatkozóan.”
 

Olyan felfokozott állapotban sétált be a stúdióba, hogy szinte alig tudja felidézni, mi történt. „Nagyon-nagyon izgultam, amikor kiálltam a Cápák elé” – emlékezett vissza Andi, aki a műsor korábbi részeiből számított arra, hogy a Cápák a vállalkozók gyengeségeire is rátapinthatnak. Ennek ellenére hatalmas élmény volt számára a nem mindennapi lehetőség, hiszen a Cápák elképesztő motivációt adtak neki:

„Csináljuk tovább, ez a mi küldetésünk. Teljes mértékben megerősítettek minket abban, hogy érdemes ezzel tovább foglalkoznunk a saját utunkon. Az pedig, hogy be tudtunk kerülni az Interspar üzleteibe, egy fantasztikus lehetőség nekünk.”
 



A műsor után rengeteg pozitív visszajelzés érkezett Andiékhoz. Az ismerősök és a közeli barátok – akik pontosan tudják, mekkora munkát fektettek bele a cégükbe – egyből gratuláltak a vállalkozónak, ráadásul biztató kommentek is érkeztek a közösségi felületeken.  
A Cápáknak köszönhetően a házaspár még lelkesebben szárnyal tovább a bizniszben, és egy rendkívül fontos küldetést tűztek ki célul:
 

„Az igazi arcát próbáljuk meg bemutatni a cidernek”
 

Andi szerint a magyar emberek leginkább a „bolti, szirupból készült, limonádészerű” cidereket ismerik, de ők az angol és a francia példát követik. Ezekben az országokban farmokon, kis vállalkozásban készülnek ezek az italok – a vállalkozó ezt szeretné népszerűbbé tenni Magyarországon férjével.

A házaspár tele van tervekkel, amiket mindenképpen valóra szeretnének váltani a jövőben. Jelenleg az alapanyagot a helyi almatermesztőktől szerzik be, de szeretnének egy mini ültetvényt is, ahol kifejezetten cider almafákat termesztenének. Az eddigi feketeribizli, gyömbér és málnás ciderek mellett új ízeket is szeretnének piacra dobni, ráadásul egy „pezsgős jellegű” almabor recept is van a tarsolyukban. Andi egyébként azt sem tartja kizártnak, hogy férjével a jövőben megnyitják az első magyar cider bárt. Már konkrét elképzelése is van a helyről:

„Angol feelingű lenne, hiszen próbáljuk ezeket a tradíciókat követni a ciderkészítésben is. Egy angol nappalit látok magam előtt, egy kis kandallóval, ahol húsos pite is várja a vendégeket.”
 


Ha üzleti ötleted megvalósításához, vagy vállalkozásod fellendítéséhez befektetőt keresel, jelentkezz a Cápák között 5. évadába ide kattintva!

#Cápák között#rtl#RTL Klub#gál andrea#maddog#cider#almabor#interjú

Címlapról ajánljuk