Cápák között

MadDog cider

rtl.hurtl.hu

2022. március 2. 14:16

Gál Andrea és férje, Keith 2014-ben alapították vállalkozásukat és kezdtek bele a saját ciderük gyártásába.

 Az almabornak is nevezett, almalé alapú, szénsavas alkoholos ital készítése iránt mindketten nagy lelkesedést mutattak, ezért kezdetben Keith kutatásait és Andi kertészmérnöki végzettségét ötvözve kísérleteztek. A próbálkozások nem voltak rosszak, de úgy érezték, a magasabb szint eléréséhez profi segítségre lesz szükség, ezért visszatértek a kraft ciderek otthonába, Angliába.

A Somerset térség nagy cider hagyományokra tekint vissza, így volt lehetőségük autentikus forrásból megtanulni a szakma fogásait.

A külföldön megszerzett tudást hozták aztán haza, és fejlesztették ki saját receptúrájukat.

Szerencsére Magyarország adottságainak köszönhetően kiváló almatermő vidék, ezért a fő alapanyagot jó minőségben, helyi termelőktől tudják beszerezni. A zamatos almákat kézzel szüretelik, így a leginkább egészséges terméseket használják a gyártáshoz, ami érződik a kész MadDog ciderek minőségén is.

A MadDog ciderek különlegessége, hogy 100%-ban almából készülnek, illetve egyes cider típusoknál különböző almafajták keverékét használják fel, ettől egyedi ízvilágú az ital.

Az almalé kinyerését egy hagyományos, kézzel tervezett és összeállított cider présen végzik, de a többi folyamat, mint a palackozás, vagy a címkézés is a két kezük munkája.

A MadDog tehát valódi kézműves cider, mely a tradíciók megőrzéséről és különleges ízeiről ismerhető fel.

A Hungaricool by SPAR termékverseny keretein belül a MadDog ciderek 3 féle ízben kerülnek fel az INTERSPAR polcaira: 

  • klasszikus alma
  • enyhén fanyar alma-feketeribizli 
  • és a karakteres alma-gyömbér.

Kóstoljátok meg a magyar kézműves cidereket, keressétek őket országosan az INTERSPAR áruházakban!

#Cápák között#RTL Klub#rtl#különdíj#cider#ital#spar

Címlapról ajánljuk