Cápák között

Újabb izgalmas befektetési ajánlatok a Cápák között műsorában

rtl.hurtl.hu

2022. február 20. 19:25

Rizsalapú gyümölcsös ital, házi mézbor, újrahasznosított filamentgyártó gép, óvodai digitális okosjáték és kiskedvences ajándéktárgyak – ezekkel az ajánlatokkal érkeztek a vállalkozók a Cápák elé az üzleti showműsor nyolcadik adásában.

Valentinyi Fruzsina családanyaként két családi vállalkozást vezet ügyvezetőként. Napi teendői mellett nehezen talál időt az étkezésre, agrár- és élelmiszermérnökként erre keresett megoldást. A Ricely egy rizsalapú gyümölcsös ital, mely 8 százalék magyar rizst és 20 százalék gyümölcsöt tartalmaz, adalékanyagmentes, allergénmentes, vegán és jelenleg négy különböző ízkominációban kapható. Fruzsina 15 millió forintért cserébe 5 százalékos részesedést ajánlott a Cápáknak, melyet kapacitásbővítésre és marketingre szeretne költeni. A vállalkozó lenyűgözte a Cápákat, de lelkesedésük befektetést is eredményezett?

 

Nagy Miklós és Nagy-Berki Katalin 2008-ban költöztek Ausztriába, hosszú évek kemény munkájával sikerült beilleszkedniük. Méhészettel foglalkoznak, a Cápák elé hozott termékük is ehhez kapcsolódik: Metwelt márkanév alatt jelenleg kétféle olyan mézbort forgalmaznak, melyek a méz természetes erjesztésével készülnek. Miklósék 8 millió forintért cserébe 30 százalékos üzletrészt ajánlottak, melyből a most kapható édes desszertbor és félédes bodzás bor mellett száraz mézbort is piacra dobnának, valamint a magyar piacon is terjeszkednének.

 

Kiri Hunor vállalkozása egy egyetemi ötletversenyből nőtte ki magát. Társaival olyan filamentgyártó gépet fejlesztettek, mely petpalackokból állítja elő a 3D nyomtatás egyébként nagyon drága alapanyagául szolgáló műanyag szálat, a filamentet. Bár még csak prototípusuk van és a piacon már több hasonló eszköz is kapható, már most vannak előrendeléseik. 10 millió forintos befektetésért cserébe 6 százalék tulajdonrészt ajánlottak.

 

Konkolyi Sándor villamosmérnök, programozó, három gyermek édesapja. Saját tapasztalatai és dilemmái mentén fejlesztette ki a DIOO, azaz a Digitális Okosjáték Óvodásoknak rendszerét. A DIOO tulajdonképpen egy iskolaérettség teszt és fejlesztőrendszer, mely 16 játék összesen 2500 szintjéből készít olyan statisztikát, melyekkel a gyerekek fejlődését monitorozni is lehet. Az eszköz már most több magyar óvodában elérhető, Sándor lengyelországi terjeszkedésre kért 50 milliós befektetést 25 százalékos részesedésért cserébe. A vállalkozónak Moldován András és Lakatos István is ajánlatot tett. Sándor azonban elbizonytalanodott, mert nem ismerte igazán a befektetőket, és lényegesen kevesebb százalékot ajánlott annál, mint amit a Cápák kértek, ezért a befektetők inkább kiszálltak az üzletből.

 

Szatmáry Dóra hatalmas állatbarát, nyolc éve fogadta örökbe Fáncsi kutyáját, álma, hogy a gazdik akkor is kedvenceikkel lehessenek, amikor fizikailag távol vannak egymástól. Dórától egyedülálló, prémium minőségű lakberendezési és ajándéktárgyak vásárolhatók, melyekre egy grafikus segítségével kerülnek a háziállatok művészi portréi. Nagy nehézséget jelent neki, hogy a jelenleg forgalmazott termékeket öt különböző helyen gyártatja, ezért elsődleges célja most gépek vásárlása, de műhelyt bérelni és webshopot fejleszteni is szeretne. A Cápáktól erre 10 millió forintot kért 10 százalékos részesedésért cserébe.

 

A Telekom Digitálisan Tettrekész különdíját a DIOO kapta, a Ricely pedig amellett, hogy elnyerte a SPAR Magyarország Hungaricool különdíját, esélyes a K&H Bank Innovációért és Fenntarthatóságért különdíjára.

A 9. adás tartalmából: Lánykérés a Cápák között következő részében?

A Cápák között soron következő adásában Moldován András mindenkit meglep a kérdésével. További részletek vasárnap 18:50-kor az üzleti showműsor következő részében RTL Klubon.

 

A Cápák között című üzleti show-ban a Cápák a vállalkozásoknak csak befektetési ajánlatot tesznek, ekkor még nem végleges egyik megállapodás sem. Az epizódok az adások után visszanézhetők az RTL Most felületén.

A Cápák már várják az újabb vállalkozókat, elindult a jelentkezés a Cápák között üzleti showműsorba. A műsorban bemutatkozó vállalkozók nem csak a megtörtént befektetéssel nyerhetnek, azok iránt is rendszeresen megnő az érdeklődés, akik nem nyerték el a Cápák tetszését, és partnereink különdíjaira is esélyesek. Kattints ide, és jelentkezz!

#Cápák között#4. évad#8. rész#ricely#doripopp pets#dioo#metwelt#refilament#balogh levente#balogh péter#moldován andrás#lakatos istván#tomán szabina#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk